Expertii polonezi de la Moscova care se ocupa de cercetarea accidentului aviatic din aprilie de la Smolensk s-au declarat nemultumiti de documentele puse la dispozitie de catre echipa de cercetatori rusi, anunta Ria Novosti.

In data de 10 aprilie 2010, avionul TU-154 care il transporta pe presedintele polonez Lech Kaczynski si pe alti oficiali polonezi s-a prabusit in apropiere de Smolensk. Oficialii erau in drum spre ceremonia de comemorare a masacrului de la Katyn din 1940, in care 20.000 de polonezi au fost ucisi de catre fortele sovietice.

"Plec cu un sentiment de dezamagire. Multe lucruri pe care doream sa le stim lipsesc din documente", a declarat Edmund Klich, conducatorul cercetarilor.

Expertii si-au inaintat nemultumirile catre Comitetul Interstatal pentru Aviatie (MAK). Majoritatea plangerilor acuza lipsa de detalii tehnice ale aeroportului Severny din Smolensk. MAK nu a raspuns inca reclamatiilor.

Relatiile dintre Rusia si Polonia se imbunatatisera datorita cooperarii Rusiei in anchetarea cauzelor tragediei, dar s-au racit din nou saptamana trecuta, dupa ce Polonia a refuzat extradarea liderului separatist cecen Akhmed Zakayev aflat la Varsovia dupa participarea la un congres al cecenilor.