Revista Kamikaze a scris, miercuri, ca jurnalistul Victor Ciutacu locuieste intr-o locuinta sociala din cartierul bucurestean Rahova pe care o inchiriaza de la Primaria Municipiului Bucuresti. Intr-o postare pe blogul sau, Victor Ciutacu a oferit cateva precizari in legatura cu informatiile aparute in revista Kamikaze. Ciutacu a scris ca "a inchiriat de la stat, legal, acum 11 ani, o locuinta sociala, de 66 metri patrati" si ca a anuntat cand familia sa a depasit plafonul de castiguri lunare. "Conform legii, dupa acest anunt, autoritatea locala trebuie sa puna la dispozitia chiriasului, la schimb, un alt spatiu de locuit echivalent (cu alt statut) sau sa-l taxeze pe acesta cu suma legala maxima pentru chirie. (...) Ciutacu a fost taxat, de atunci, cu chiria maxima, 1,284 milioane lei vechi pe luna", mai scrie jurnalistul.

Ciutacu si problemele socialeFoto: AGERPRES

Kamikaze: Victor Ciutacu locuieste in apartament social de la Primarie

"Printre saracii, persoanele cu handicap si martirii Bucurestiului care au drept la locuinta sociala de la Primarie s-a strecurat si Victor Ciutacu, posesor de BMW si realizator de emisiuni televizate pe mii de euro lunar", scrie Kamikaze.

Revista vorbeste despre Blocul P22C, strada Petre Ispirescu, din cartierul bucurestean Rahova. Potrivit informatiilor oferite de Primaria Capitalei Revistei Kamikaze, "apartamentele situate in blocul P22C din str. Petre Ispirescu nr. 14, sector 5 fac parte din categoria <>, fiind realizate conform Legii 114/1996".

"Unul dintre saracii care locuiesc in blocul de locuinte sociale P22C din Rahova este si Ciutacu Victor. El nu a avut decit un Matiz de culoare rosie pina in 2008, cind l-a vindut si si-a cumparat visul oricarui locuitor din Rahova: un BMW Seria 3, generatia noua. In prezent, acel chirias al unui apartament social poate fi urmarit la televizor. Da, este vorba chiar despre Victor Ciutacu, realizator de emisiuni la Antene si unul dintre redactorii-sefi ai Jurnalului National. Contactat de reporterii Revistei Kamikaze, Ciutacu nu a dorit sa faca prea multe declaratii despre apartamentul inchiriat de la Primarie. "Am un contract legal, in vigoare. Daca aveti informatii, publicati-le", ne-a spus el fara sa raspunda la alte intrebari (care e durata contractului de inchiriere sau data la care a fost incheiat)", scrie publicatia.

Revista mai precizeaza ca "desi blocul a fost construit de Primaria Capitalei, locuintele au fost repartizate de Primaria lui Vanghelie, cea a sectorului " si ca "Ansamblul de locuinte P22, din care face parte si P22C-ul lui Ciutacu, a fost construit in anul 2000, deci este un imobil nou, are geamuri termopan si este printre putinele din zona care arata decent".

"Potrivit informatiilor oferite de Primaria Capitalei, cei ce pot beneficia de o locuinta sociala in Bucuresti sint <>", noteaza publicatia.

Revista Kamikaze mai scrie ca "despre blocul P22 s-a si scris in presa. P22 este un intreg ansamblu de locuinte sociale. In septembrie 2008, Jurnalul National a publicat un reportaj despre saracii oameni care il locuiesc. Saraci la propriu, caci, va amintim, e vorba de oameni carora Primaria le-a dat locuinte sociale".

Victor Ciutacu: Am inchiriat legal locuinta de la stat si am anuntat cand am depasit plafonul de castiguri. Primaria m-a taxat cu suma legala maxima pentru chirie: 1,284 milioane lei vechi.

Victor Ciutacu, intr-o postare pe blogul sau intitulata "Adevarul despre palatul meu de clestar", a oferit cateva precizari in legatura cu informatiile aparute in revista Kamikaze. Ciutacu a scris ca "n-a luat", ci ca "a inchiriat de la stat, legal, acum 11 ani, o locuinta sociala, de 66 metri patrati, in hulitul cartier bucurestean Rahova".

"Ciutacu a indeplinit, acum 12 ani, cand si-a depus, legal, dosarul, toate conditiile prevazute de lege pentru repartitia unei locuinte din fondul locativ de stat; exact ca alte milioane de cetateni romani. Si a primit o repartitie legala. De locuinta sociala, fiindca, desi indeplinea si conditiile legale de a putea primi o locuinta pe care o putea cumpara legal in rate de la stat, Municipalitatea nu avea la dispozitie.

Basescu, primar general al Capitalei, a dispus, in 2000, sub semnatura proprie, verificarea legalitatii repartitiei lui Ciutacu. Raspunsul primit a fost ca repartitia a fost data cu respectarea tuturor prevederilor legale. Pe cale de consecinta, in urma confirmarii legalitatii repartitiei, directia generala de specialitate a Primariei a incheiat cu Ciutacu, acum 11 ani, un contract legal de inchiriere. Pe care Ciutacu l-a respectat pana la ultima litera".

Jurnalistul mai scrie ca "a anuntat autoritatea locala, in conformitate cu prevederile legii, atunci cand familia lui a depasit plafonul de castiguri lunare pentru pastrarea statutului social (neactualizat prin lege de la inceputul anilor 2000), ca nu se mai incadreaza in suma. Conform legii, dupa acest anunt, autoritatea locala trebuie sa puna la dispozitia chiriasului, la schimb, un alt spatiu de locuit echivalent (cu alt statut) sau sa-l taxeze pe acesta cu suma legala maxima pentru chirie. Data fiind criza de locuinte, Ciutacu a fost taxat, de atunci, cu chiria maxima, 1,284 milioane lei vechi pe luna si nu i s-a oferit, nici pana in ziua de azi, la schimb, asa cum scrie in lege, un alt spatiu de locuit. Cuantumul chiriei nu Ciutacu l-a stabilit, ci legea. Ciutacu a platit-o."

Victor Ciutacu mai scrie despre cotractul incheiat cu Primaria Capitalei ca a fost prelungit legal "in mandatele a doi primari generali, Videanu si Oprescu" si ca face parte dintr-o asociatie de locatari care a facut o cerere Primariei si Consiliului General al Capitalei de a schimba destinatia apartamentelor pentru a putea fi achizitionate legal in rate, amintind de alte "ansambluri locative (Bulevardul Unirii, Nerva Traian, Dristor etc.)" in care s-a procedat la fel.

"Din motive nepublice, solicitarea oficiala a asociatiei a fost scoasa de doua ori de pe ordine de zi a sedintelor CGMB. Iar Ciutacu n-a facut trafic de influenta ca sa bage pe sub mana hotararea la aprobat. Ci a asteptat, legal, la fel ca si vecinii lui, un raspuns pozitiv. Care n-a venit si e greu de crezut ca ar putea sa vina acum", mai scrie jurnalistul pe blogul sau.