Bolile care ii afecteaza in special pe tineri. Bolile inflamatorii intestinale (BII), din care fac parte boala Crohn si rectocolita ulcero-hemoragica (colita ulcerativa), sunt afectiuni inflamatorii cronice ale tubului digestiv. In Romania sunt aproximativ 10.000 de pacienti diagnosticati cu boala Crohn sau colita ulcerativa, dintre care peste 1.500 sunt inregistrati in Registrele Nationale. Aproximativ 3 milioane de persoane sufera de BII in Europa. "BII se caracterizeaza prin diaree cronica, scaune cu sange, mucus si puroi (intre 3-4 si peste 20/zi), aparute atat ziua cat si noaptea, dureri abdominale, febra, disparitia apetitului, scadere in greutate. Orice persoana care dezvolta aceste simptome o periada mai lunga de 4 saptamani trebuie sa se prezinte de urgenta la medic", a declarat Conf. Dr. Liana Gheorghe, Presedinte executiv al Clubului Roman pentru Boala Crohn si Colita Ulcerativa, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum poti combate gastroenterita. Daca te-ai confruntat pana acum cu stari de greata, voma, sau diaree, aparute din senin, inseamna ca suferi de gastroenterita sau raceala la stomac. Afectiunea apare din cauza unor virusi la nivelul tractului gastrointestinal. Pentru vindecarea gastroenteritei, poti cauta cateva cai de atac pe care sa le pregatesti acasa. In acelasi timp, aceste remedii te asigura ca simptomele racelii se diminueaza. Iata cum poti trata simptomele gastroenteritei. Ceaiurile din plante s-au dovedit a fi foarte eficiente si reusesc sa iti linisteasca stomacul. Poti incerca oricare tip de ceai din plante, inclusiv cele de ghimbir si ceai de menta, anuntaAdevarul.

Boala cu transmitere sexuala care devine incurabila. Cum te protejezi. Unele boli cu transmitere sexuala sunt periculoase pentru ca, netratate, nu se mai pot vindeca. Vezi care este boala cu transmitere sexuala care devine incurabila si ce trebuie sa faci ca sa te protejezi. Gonoreea nu se afla, pana de curand, pe lista bolilor periculoase si greu de tratat, deoarece o simpla doza de antibiotice rezolva problema. Mai nou, studii si cazuri din mai multe tari arata ca unele tulpini (versiuni mai noi, modificate) de gonoree sunt rezistente la tratamentul cu antibiotice. Riscul cel mare este acela ca o astfel de boala nu va mai putea fi tratata cu niciun antibiotic in viitor, daca mutatiile continua, informeazaUnica.ro.

Dieta care creste nivelul de energie, topeste colaceii de grasime de pe abdomen si combate balonarea. Dieta fara gluten, adica fara cereale, paine, paste, produse de patiserie, supe instant si conserve, ajuta la pierderea kilogramelor in plus Glutenul este o proteina care se gaseste in boabele de grau, orz si secara si da consistenta painii, supelor si sosurilor. Pe cat este de gustos, pe atat este de "pacatos" in cazul bolnavilor care sufera de celiachie (boala celiaca sau intoleranta la glucoza). Organismul acestora este capabil sa recunoasca chiar si o cantitate neglijabila de gluten si sa declanseze atacul sistemului imunitar. Aceasta reactie sfarseste insa prin leziuni la nivelul intestinului subtire, deficiente nutritive si alte afectiuni gastrice, care, netratate, pot duce la cancer de stomac, infertilitate sau osteoporoza, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce este bine sa mananci daca ai rinita alergica. Exista unele substante nutritive care actioneaza ca antihistaminice naturale. In acelasi timp, exista alimente care agraveaza simptomele bolilor alergice, motiv pentru care trebuie limitate. Vitamina C ajuta la prevenirea secretiei de histamina si reduce efectele poluarii, care agraveaza alergiile. Persoanele cu boli alergice trebuie sa includa cat mai des in dieta alimente bogate in vitamina C: citricele, patrunjelul, varza, coacazele, kiwi, ardeiul gras, broccoli, conopida. Vitamina E poate reduce din intensitatea reactiilor alergice. Un studiu a aratat ca o dieta saraca in vitamina E creste de 3 ori riscul de a face o alergie. Uleiurile (de floarea-soarelui, de masline), alunele, migdalele, pestele gras sunt surse de vitamina E, anuntaAdevarul.

De ce este sanatos sa faci dus rece de dimineata. Abia te-ai ridicat din pat, unde era caldut si bine si nici nu-ti vine sa sari in dus, in apa rece. Totusi, e o idee buna sa faci asta, din mai multe motive. Afla de ce sunt bune dusurile reci de dimineata! Atunci cand faci un dus rece, mai mult sange este transportat catre organe ca sa mentina temperatura corpului, in timp ce apa fierbinte determina ca sangele sa ajunga mai mult la piele. Poti alterna apa calda cu apa rece ca sa-ti imbunatatesti circulatia sangelui, in timp. In timpul unui dus cu apa rece, in organism este stimulata productia de noradrenalina la nivelul creierului, cea care te face sa te simti mai bine. Ba chiar, pacientilor depresivi le este recomandat sa faca dusuri reci, pentru a-si reveni mai repede din starea de spirit negativa, informeazaUnica.ro.