Metoda naturală care poate elimina pietrele la fiere și curăța temeinic vezica biliară.Pietrele la fiere sau calculii biliari, afecțiune de care suferă aproximativ 20% din populația țărilor dezvoltate. Metoda chirurgicală de îndepărtare a calculilor este eficace, dar ce variante naturale de ameliorare avem? O vezică biliară curată și desfundată va alunga și durerile atroce cauzate de calculii biliari. În substanţele apoase care formează bila sunt dizolvate substanţe organice şi alţi compuşi, care fie participă la digestia grăsimilor, fie se elimină. Când însă în bilă ajung cantităţi mari de astfel de substanţe, ele nu mai pot fi dizolvate şi, prin urmare, se depun, formând calculi, informează Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Care sunt complicaţiile la care sunt expuse persoanele care suferă de rujeolă? Rujeola, cunoscută în mod popular sub numele de pojar, este o maladie extrem de contagioasă ale cărei simptome includ febra, tusea, conjunctivita şi erupţii extinse pe tot corpul. Un aspect important care trebuie subliniat despre această boală este că poate fi prevenită cu ajutorul unui vaccin. Totuşi, în ultimii ani, neîncrederea în autorităţi, dar şi în oamenii de ştiinţă şi medici a făcut ca rata de vaccinare să scadă, ceea ce reprezintă un factor de risc al răspândirii acestei maladii. O statistică susţine că în prima parte a anului 2019 au fost înregistrate peste 10.000 de cazuri de rujeolă numai în Europa. O echipă de medici a publicat un articol în care subliniază faptul că complicaţiile la care sunt expuse persoanele care suferă de pojar sunt extrem de grave şi pot include: hepatita, apendicita sau chiar meningită, potrivit Descoperă.ro.

Tot ce trebuie să ştii despre acnee, principalul inamic al pielii. Fiecare om s-a confruntat cel puţin o dată în viaţă cu acneea. Cauzele pot fi genetice sau hormonale, iar alimentaţia şi produsele cosmetice folosite joacă un rol foarte important. În unele cazuri, această afecţiune are un impact psiho-social, ducând până la tulburări emoţionale majore. Potrivit studiilor, acneea afectează 85% din populaţia lumii şi poate să apară la orice vârstă. Zonele cele mai des afectate sunt nasul, fruntea, bărbia şi scalpul. Cea mai frecventă formă de acnee apare la tineri şi este determinată de schimbările hormonale, dar şi de alimentaţia nepotrivită. Persoanele cu tenul gras prezintă un risc şi mai mare, scrie Click pentru Femei.

Carnea a jucat un rol fundamental în evoluţia umană.Trecerea la o dietă pe bază de carne a reprezentat un factor important în evoluţia speciei noastre. Atunci când ne gândim la primele comunităţi umane, ne gândim la vânătorii-culegători care îşi procurau totul din natură cu ajutorul violenţei, această poveste este produsul primelor teorii care s-au concentrat pe evoluţia oamenilor în preistorie. Aceste teorii au plecat de la premisa că consumul cărnii a reprezentat un pas important pentru strămoşii noştri, existând teorii diverse legate despre modul în care aceasta era obţinută. Teoriile din secolul XX sugerează că primii oameni vânau, totuşi, câteva decenii mai târziu care au dus la noi descoperiri paleoantropologice au condus la reformularea acestor teorii. Astfel, în prezent oamenii de ştiinţă sunt de părere că primii oameni consumau măduva osoasă, fapt sugerat de către diferitele unelte descoperite în siturile arheologice, arată Descoperă.ro.

Cura cu borş te revigorează. Pentru mulţi, gustul ciorbelor de altădată era îmbogăţit cu borş de putină, un preparat din tărâţe de grâu, valoros din punct de vedere nutriţional. O cură cu borş detoxifică şi constituie un remediu energizant. Tărâţele de grâu, ingredientul principal al borşului, sunt surse de vitamine B, betacaroten, vitaminele D şi H (biotină), enzime, minerale (calciu, magneziu, fosfor, seleniu, crom), aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi. Remediu pentru un plus de energie. După perioade epuizante, urmează 3 săptămâni cura cu borş. Tot ce trebuie să faci este să bei câte o cană mare cu lichid cu un sfert de oră înaintea meselor principale. După o pauză de 1 săptămână poţi repeta cura. La finalul primei cure te vei simţi mai energizat, mai plin de viaţă şi fără o parte din kilogramele în plus. Dacă vrei să accelerezi eliminarea toxinelor din corp, adaugă în fiecare cană cu borş ½ linguriţă de pulbere de pelin. Gustul e tare, dar şi efectul asupra organismului va fi mai bun, conform Click.ro.