Carbohidraţii înrăutăţesc efectele îndulcitorilor artificiali. Combinaţia dintre anumiţi îndulcitori artificiali şi anumiţi carbohidraţi poate fi nocivă pentru sănătatea noastră. În ultimii ani, oamenii de ştinţă au dezbătut şi au efectuat o multitudine de experiemente şi studii pentru a înţelege efectele pe care îndulcitorii artificiali le pot avea asupra stării noastre de sănătate. Aceste studii au oferit rezultate contradictorii, dovezile produse susţinând, în funcţie de studiu, atât afirmaţiile legate de efectele negative, dar şi cele care susţineau că îndulcitorii artificiali nu pot fi legaţi de apariţia unor anumite probleme de sănătate. Un studiu recent, realizat de către oamenii de ştiinţă de la Universitatea Yale, Statele Unite ale Americii, şi care s-a concentrat pe studierea sucralozei, un indulcitor artifical, în combinaţie cu carbohidraţi a adus dovezi care leagă această gamă de substanţe de o serie de probleme de sănătate. Cercetătorii au ajuns la ideea că această combinaţie generează modificări periculoase legate de sensibilitatea la insulină şi reduce răspunsul creierului legat de stimulii dulci, scrie Descoperă.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Alimentele cu efect puternic de antibiotic. Sigur le ai în bucătărie. Antibioticele omoară bacteriile, însă nu fac diferența între bacteriile bune și bacteriile rele. Bacteriile bune stimulează sistemul imunitar și contribuie la prevenirea bolilor cronice. Dar de fiecare dată când iei antibiotice, bacteriile benefice din intestine sunt distruse. Mierea a fost folosită ca agent antibacterian cu mult înainte de apariția antibioticelor sintetice. Ceaiul verde este plin de antioxidanți și nutrienți. Uleiul de oregano distruge bacteriile patogene fără să afecteze bacteriile benefice. În plus, este antiviral și antifungic, conform Doctorul Zilei.ro.

Medic nutriţionist: „Dulcele trebuie să fie o excepţie, nu un obicei zilnic“. Obezitatea infantilă este o boală gravă la care obiceiurile alimentare deprinse în familie joacă un rol esenţial. Medici specialişti în diabet, nutriţie şi boli metabolice explică ce trebuie să facă părinţii pentru a schimba situaţia. Cel mai probabil, dacă nu se iau măsuri, un copil supraponderal sau obez va deveni un adult cu multe şi grave probleme de sănătate. Dr. Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriţie, boli metabolice, la Clinica Smart Nutrition, doctor în medicină, acreditată de Federaţia Mondială a Obezităţii, explică măsurile pe care trebuie să le ia părinţii care se confruntă cu o astfel de situaţie. Primul pas este ca aceste familii să-şi dea seama care este problema copilului şi că obezitatea este o boală gravă. Părinţii trebuie să fie informaţi de către medic în legatură cu riscurile şi consecinţele acestei stări, informează Adevărul.ro.

Soluţii naturale pentru anxietate. Atunci când temerile dau năvală, poţi merge cu încredere pe „mâna” terapiilor naturiste cu efect relaxant. O baie aromată, un ceai cald sau un masaj cu uleiuri din plante te pot ajuta să alungi stările de nelinişte şi inexplicabilă frică. Pentru a alunga tensiunea psihică, o soluţie eficientă şi la îndemână este să bei un ceai cald. Iar una dintre cele mai indicate plante cu efect calmant şi anxiolitic este sunătoarea. Seara, înainte de culcare, poţi face o baie caldă în care să adaugi cinci picături de ulei esenţial cu efect sedativ şi calmant. O măsură şi mai eficientă contra anxietăţii este să combini beneficiile uleiurilor esenţiale cu cele ale masajului, arată Click pentru femei.

Grăsimile Omega-3 nu protejează împotriva cancerului. În cunoaşterea comună, grăsimele Omega-3 sunt considerate benefice în cazul cancerului, infarctului sau al accidentului vascular cerebral. În ultimele numere din British Journal of Cancer şi Cochrane Database of Systematic Reviews au fost publicate două recenzii ale studiilor care tratează efectul grăsimilor Omega-3 asupra unor probleme medicale precum infarctul, accidentul vascular cerebral sau al cancerului. Oamenii de ştiinţă care au lucrat la aceste meta-analize au ajuns la concluzia că efectele pozitive, dar şi negative, ale acestor grăsimi sunt limitate. Grăsimile Omega-3 sunt importante pentru o stare bună de sănătate şi le putem obţine din alimentele pe care le consumăm, totuşi, de-a lungul timpului, efectele acestor grăsimi au fost promovate de către unii cercetători şi de către mass media, ceea ce a permis dezvoltarea unei industrii a suplimentelor alimentare, potrivit Descoperă.ro.