Cinci recomandări esenţiale pentru călători care îi pot feri de boli. Ar trebui să port o mască? Răspunsul poate fi atât negativ, cât şi un „da” hotărât. Dr. Tierno, profesor de microbiologie şi patologie la Universitatea din New York, spune că aerul poate trece oricum prin goluri, măştile din pânză oferind protecţie redusă. A adăugat că purtătorii de mască îşi acoperă, uneori, doar gura, lăsându-şi nasurile expuse. „Pentru majoritatea oamenilor, masca nu este o necesitate”, notează Descoperă.

UtileFoto: Colaj foto

Primele simptome de coronavirus la copii. 5 lucruri la care trebuie să fiți atenți. Le curge nasul Tuse și/sau durere de gât. Temperatura mare. Vomă și diaree. Dificultăți de respirație. Aceste simptome sunt asemănătoare cu alte boli respiratorii, precum gripa sau răceala, însă experții susțin că acest nou virus cel mai adesea debutează cu tuse și febră. Aceștia avertizează că boala poate progresa repede și persoanele diagnosticate pot dezvolta complicații severe, scrie Libertatea pentru femei.

Tratamente naturiste cu frunze de nuc: cum te ajută minunile din inima naturii. Frunzele de nuc degajă o aromă tare, cu iz de pământ și de viață bună, în natură, dar ar fi păcat să le rezumăm doar la utilizările lor din aromaterapie, deși sunt minunate și din acest punct de vedere. Dar frunzele de nuc mai sunt bogate în flavonoide și taninuri, în cupru, iod, zinc, vitamina C, acid cafeic, vitamina B5 și uleiuri volatile. Cu alte cuvinte, credem că tocmai am descoperit noile noastre eroine, potrivit Diva Hair.

Cum era tratată ciuma în Evul Mediu. 7 „remedii” folosite contra „morții negre”. Epidemia de ciumă din secolul al XIV-lea, între anii 1346 şi 1353, a omorât între 75 şi 200 de milioane de oameni, adică 30-60% din populaţia totală a Europei de la acea vreme. Valuri de astfel de epidemii au însoțit toată perioada medievală, inclusiv în Țările Române, unde cea mai teribilă epidemie a fost cea de ciumă din 1813, botezată „Ciuma lui Caragea” după numele domnitorului abia înscăunat al Munteniei care a secerat aproape 90.000 de vieți, potrivit Click.

Coronavirusul la gravide. Ce au descoperit specialiştii despre transmiterea bolii la bebeluşi. Câţiva cercetători au vorbit despre coronavirusul la femeile gravide, potrivit National Geographic. Ei invocă un studiu din Wuhan, după ce doi dintre nou-născuţi au fost confirmaţi cu noul virus. Totuşi, ei nu s-au grăbit să tragă o concluzie privind posibilitatea transmiterii de la mamă la copil, relatează Descoperă.