De ce simţim nevoia să ne atingem faţa şi cum să ne abţinem de la acest gest pentru a evita îmbolnăvirea cu COVID-19. Toţi experţii spun că în aceste momente, când omenirea luptă cu noul coronavirus, ar trebui să facem tot posibilul pentru a evita să ne atingem faţa. Un lucru banal care ne poate îmbolnăvi uşor, dar foarte greu de pus în practică. De ce ne atingem, aşadar, faţa? Şi de ce e atât de greu să n-o facem? Psihologul Natasha Tiwari explică acest lucru. „Fiindcă nu ne putem abţine, este în ADN-ul nostru, simţim un impuls s-o facem. Ştim asta, fiindcă oamenii îşi ating faţa încă de la stadiul de fetus. Aşa că de fiecare dată când îţi spui să nu-ţi mai atingi faţa, că te vei îmbolnăvi dacă îţi atingi faţa, îţi spui de fapt să faci ceva cu totul nefiresc“, a declarat psihologul. Specialista a continuat: „Atunci când ne atingem faţa nu facem altceva decât să ne calmăm, atunci când atingem anumite zone ale feţei, activăm anumite puncte de presiune, care la rândul lor activează ceea ce se numeşte sistemul nervos parasimpatic, cel care ne redă calmul interior”, potrivit Adevărul.

Utile Foto: Colaj foto

Sfaturi utile să rămâi sănătos cât timp stai în casă. Iată că după izbucnirea pandemiei de coronavirus, specialiștii britanici și-au revizuit lista de sfaturi, adecvându-le persoanelor care sunt nevoite să lucreze de acasă. Iată ce trebuie să facem pentru a rămâne sănătoși pe perioada de izolare la domiciliu. Nutriționista Alison Smith crede că spațiile închise ne scad pofta de mâncare, de aceea ar trebui să consumăm proteine atât la micul dejun, cât și la prânz și cină, iar între mese putem degusta niște preparate din ou, atâta timp cât facem și puțină mișcare (n.r. cel puțin 30 de minute de mers sau de flotări, genuflexiuni și abdomene). Este esențial ca în meniu să existe doza ideală de vitamina D și C (n.r. persoanele peste 65 de ani trebuie să ia 10 micrograme de vitamina D zilnic). Laptele integral e o sursă nesecată de calciu ușor de asimilat și este ideal dacă îl consumăm combinat cu fructe de pădure și cereale pentru a ne întări sistemul imunitar, infomrează Click.ro.

Un consum ridicat de zahăr duce la mai multe probleme de sănătate, nu doar la obezitate. Un studiu efectuat a arătat că durata vieţii muştelor este influenţată de nivelul de acid uric, un produs secundar al consumului de zahăr. Părinţii, profesorii, medicii şi mass media ne învaţă de mici că o dietă bogată în zahăr poate reprezenta un pericol pentru sănătatea noastră, explicându-ne că, în viitor, putem suferi de probleme de metabolism precum obezitatea sau diabetul. Un studiu recent, efectuat de către o echipă de cercetători de la Colegiul Imperial din Londra, Regatul Unit, prezintă o nouă perspectivă asupra efectelor asociate consumului de zahăr. În cadrul unui experiment în care au folosit musculiţe care au avut o dietă bogată în zahăr, oamenii de ştiinţă au observat că morţile premature nu erau legate de probleme legate de metabolism, ci din cauza acidului uric, un produs secundar al metabolismului nostru, scrie Descoperă.ro.

Ce este laptele de aur? Băutura misterioasă care vă scapă de obezitate, insomnii și boli de ficat. Ați auzit de laptele de aur? Băutura care a devenit foarte populară, în ultimii ani, pe bună dreptate. Iată de ce. Unii oameni aleg să se delecteze seara, înainte de culcare, cu un pahar cu lapte de aur călduț, în timp ce alții îl savurează dimineața, în locul cafelei dovedindu-se alternativa perfectă. Pentru cei care nu știu ce este laptele de aur, e timpul să afle. Această băutură nu are nicio legătură cu laptele clasic, produsul de proveniență animală. Este vorba de lapte de migdale sau de cocos, deci lapte vegetal, iar ingredientul cheie este un condiment celebru pentru proprietățile sale: turmericul (curcuma). Dacă îl beți înainte de culcare, vă va ajuta în problemele digestive, de aceea curcuma este și supranumită condimentul miraculos, arată Doctorul Zilei.

Un nou nanomaterial ar putea să înlocuiască ţesuturile umane. Cercetătorii explică faptul că acest material poate să se integreze în ţesuturile umane. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Tehnologică Chalmers din Suedia au creat un nou material care prezintă un set de proprietăţi fizice şi chimice datorită cărora ar putea să funcţioneze ca înlocuitor pentru ţesuturile umane, în special cartilajele. Într-un articol recent, oamenii de ştiinţă explică faptul că acest nou material are o componenţă asemănătoare cu cea a plexiglasului. Iniţial, aceştia au încercat să creeze un material care să înlocuiască ţesuturile osoase, dar au descoperit că atunci când îl manipulează la nivel nanometric pot obţine un material cu o textură osoasă care poate să fie folosit pentru a crea cartilaje precum cele dintre oase sau cel din nas, potrivit Descoperă.ro.