Este ibuprofenul periculos în tratarea persoanelor infectate cu coronavirus? Miercuri, 18 martie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că nu există nici un fel de cercetare care să arate că ibuprofenul nu ar trebui luat de pacienții cu COVID-19. Avertismentul Dr. Véran a fost urmat de o scrisoare în care, autorul, spune că anumite medicamente cresc numărul așa-zișilor receptori, ACE2 (angiotensină 2) pe suprafețele celulelor. Coronavirusul se folosește de acești receptori, ACE2, pentru a afecta celulele și, în teorie, pacienții care iau astfel de medicamente ar putea fi mult mai vulnerabili în fața virusului. Unul dintre aceste medicamente ar fi ibuprofenul, scrie Diva Hair.

UtileFoto: Colaj foto

Cum ne putem proteja de infecţia cu coronavirus la cumpărături. Pregătiţi o listă a lucrurilor de cumpărat, pentru a evita petrecerea unui timp îndelungat în supermarket; Evitaţi orele de vârf (dimineaţă/seară) şi mijloacele de transport în comun aglomerate; Asiguraţi-vă că aveţi la dumneavoastră: pachet de şerveţele de unică folosinţă, gel dezinfectant (alternativ, mănuşi); Pregătiţi, lângă uşa de la intrare, dezinfectant şi şerveţele de unică folosinţă pentru când veţi reveni de la cumpărături, notează Click.

Cele mai eficiente ”antibiotice” naturale de la tine din bucătărie. Mierea a fost folosită ca agent antibacterian cu mult înainte de apariția antibioticelor sintetice. Astăzi, a fost științific demonstrat că mierea are proprietăți antibacteriene și poate trata arsurile și iritațiile pielii. De asemenea, curăță dinții și gingiile de bacterii. Atunci când tratați rănile și inflamția este foarte important să alegeți tipul potrivit de miere. Cea mai închisă la culoare are proprietăți antibacteriene mai puternice, conform Doctorul Zilei.

Cum să-ţi ajuţi copilul să treacă mai uşor peste izolare. Discutați cu cei mici despre coronavirus. Te poți simți repede copleșit de tot ceea ce auzi despre boala provocată de noul coronavirus. Este de înțeles dacă și copiii dumneavoastră sunt neliniștiți. Copiilor le poate fi greu să înțeleagă ce văd pe internet sau la televizor, sau ce aud de la alte persoane, astfel încât pot fi deosebit de vulnerabili în fața sentimentelor de anxietate, stres și tristețe Experții de la UNICEF spun că o discuție deschisă cu ei, în care să vă arătați sprijinul, îi poate ajuta să înțeleagă situația, să o gestioneze și chiar să îi ajute pe ceilalți, scrie Click.

Cum să munceşti eficient de acasă. Productivitate este peste medie. Întâi de toate, nu sta în pajama. Îmbracă-te în hainele cu care ai merge de obicei la muncă. Pijamaua dăunează grav productivităţii! Defineşte-ţi clar spaţiul de lucru. Ideal e să-ţi amenajezi un birou, să stai pe un scaun de care să-ţi sprijini spatele. Nu, patul din dormitor nu e spaţiu de muncă. Dormitorul e doar pentru dormit şi relaxare! Trezeşte-te cu minimum jumătate de oră înainte de începerea zilei de muncă. Ai nevoie de timp pentru a te pregăti atât mental, cât şi fizic, relatează Descoperă.ro