Gimnastica intima imbunatateste performantele sexuale. Acest tip de exercitii regleaza nivelul hormonal si confera o mai buna lubrifiere a organelor genitale. In timpul celor 10 sedinte de curs, efectele benefice ale gimnasticii sunt simtite si de partenerul de cuplu. Metoda completa si complexa cu ajutorul careia orice femeie isi poate proteja sanatatea organelor abdomino-pelviene, gimnastica intima - cunoscuta sub numele de Kriston -, a patruns de curand pe piata din Romania. Acest tip de gimnastica imbunatateste functionarea aparatului uro–genital (ovare, uter, vagin, uretra si vezica urinara), dar si performantele sexuale ale practicantei, afirma expertii. „Viata sexuala se imbunatateste atat din punct de vedere fizic, dar si psihic, explica Emese Magdas, instructor de gimnastica intima si editorul cartii «Metoda Kriston», scrie Gandul.

Care sunt semnele pierderii memoriei. Bolnavii care sufera de dementa incep sa uite cuvinte din vocabularul de baza si nu isi mai aduc aminte intamplarile recente. Odata cu inaintarea in varsta este normal ca omul sa inceapa sa uite. Daca uitarea incepe totusi sa afecteze viata de zi cu zi, este semn de boala. Cu cat diagnosticul se pune mai devreme, cu atat progresia dementei va fi incetinita, scrie EVZ.

Doua cesti de cafea pe zi ne fac mai destepti. Cafeaua creste cu 10% viteza de transmitere a informatiilor spre creier. Bautura reuseste sa ne „taie” foamea. Cafeaua consumata in cantitati moderate - doua cesti pe zi - ne ajuta creierul, datorita proprietatilor sale stimulatoare, prin continutul in cofeina. „Cafeaua creste cu 10% viteza de transmitere a informatiilor spre creier, atenueaza semnificativ scaderea concentrarii si moleseala aparuta dupa mese, amelioreaza timpul de reactie, creste forta, atentia si eficacitatea”, afirma dr. Mihaela Bilic, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice. In plus, „cu doua-trei cesti de cafea pe zi suntem mai destepti si mai capabili de a duce la bun sfarsit activitatile fizice sau intelectuale”, sustine nutritionistul, scrie Gandul.

Ciupercile scad riscul aparitiei cancerului mamar. Ciupercile proaspete contribuie la diminuarea considerabila a riscului de aparitie a cancerului mamar, mai ales daca acestea se consuma asociat cu ceaiul verde, potrivit unui studiu publicat recent in International Journal of Cancer, relateaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Potrivit acestui studiu, o portie zilnica de ciuperci proaspete reduce riscul de aparitie a cancerului mamar cu pana la doua treimi. Cercetatorii au relevat faptul ca femeile care consuma 150 de grame de ciuperci proaspete in fiecare zi sunt cu 64% mai putin predispuse de a dezvolta tumori mamare, scrie Romania Libera. .

Cum va tratati in strainatate. In ultimii doi ani, peste 3.600 de romani au beneficiat gratuit de interventii in strainatate. Tarile unde s-au tratat cei mai multi romani sunt Spania si Austria. Peste 100 dintre acestia au beneficiat de tratamente care s-ar fi putut face si in Romania. Romanii care au asigurare de stat si, din diverse motive, nu pot beneficia de tratament in Romania in timp util pot primi tratament gratuit intr-o clinica din strainatate, pe baza formularului E 112. De la introducerea lui in sistemul asigurarilor de stat, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, formularul a intermediat tratamentul in strainatate a aproximativ 100 de romani, scrie Adevarul.ro