Gest incredibil al unui englez. Si-a riscat viata ca sa-si salveze cainele. Paul Wenbourne, un britanic in varsta de 52 de ani, a fotografiat imagini incredibile pe lacul Stour din orasul Essex. Desi afara era un ger naprasnic, temperatura fiind de minus 15 grade Celsius, un barbat s-a dezbracat de haine si, ramas in chiloti, a mers in patru labe pe lacul inghetat pentru a-si salva cainele. Patrupedul ramasese blocat pe o bucata de gheata. Martorul ocular a povestit ca barbatul a cazut la un moment dat in apa, dar pana la urma a reusit sa iasa de acolo si sa-si salveze animalul drag. "Asa ceva n-am vazut in viata mea. A fost un act de curaj de-a dreptul nebunesc", a spus Paul Wenbourne. Integral in Cancan.

Faze tariFoto: Colaj foto

Miracolul japonez: Cum arata acest loc la 11 luni de la tsunami. In luna martie a anului trecut, imaginile venite din Japonia, distrusa de catre valul tsunami, au socat o lume intreaga. Acum, la 11 luni de la acea catastrofa, o serie de noi fotografii ilustreaza progresul enorm pe care l-a facut intreaga societate nipona. In aceste imagini, prezentate dupa modelul "dinainte si dupa", zone intregi maturate de valul ucigas au fost construite de la zero, drumuri intregi au fost refacute. In urma tsunamiului si-au pierdut viata mai bine de 19.000 de suflete. Continuarea in Gandul.

O femeie a mancat doar pizza timp de 31 de ani. Te-ai plictisit sa mananci saptamanal sau chiar zilnic acelasi fel de mancare? Dar daca ai manca acelasi fel ani de-a randul? O britanica are toate sansele sa intre in Cartea Recordurilor dupa ce timp de 31 de ani a mancat doar... pizza. Claire Simmon nu a facut acest lucru de placere. Britanica sufera de o tulburare alimentara din cauza careia nu poate manca decat un singur fel de mancare. Femeia mananca doar pizza cu branza si sos de rosii pentru ca medicii au avertizat-o ca ar putea suferi un infarct sau un accident vascular daca schimba alimentatia, scrie Libertatea.

Tu stiai ca pe zebre nu le pisca insectele? Conform cercetatorilor, dungile care le caracterizeaza pe zebre au rolul de a tine la distanta mustele hematofage, sustin cercetatorii, in vreme ce lamuresc si problema culorilor. Astfel, savantii sustin ca liniile negre acopera un fond alb (si nu invers). Studiul publicat in Journal of Experimental Biology arata ca tiparul creat de dungile alb-negre fac ca zebrele sa devina neatragatoare pentru aceste "insecte-vampir" dar si pentru orice alt tip de insecte, relateaza Libertatea.

Cafenelele cu pisici, ultima moda in Japonia. In ultimii ani nu mai putin de 79 de astfel de cafenele in care vedete sunt pisicile s-au deschis in Japonia, scrie Vice Magazine. Cum de atat de multe persoane sunt incantate sa vina si sa petreaca cateva ore band un ceai si jucandu-se cu pisici poate fi explicat prin faptul ca foarte putini oameni pot avea propriul lor animal domestic in Japonia si ca acest lucru este rezervat familiilor cu locuinta proprie, cei care inchiriaza camere sau locuinte interzicand acest lucru. Nu-i deloc de mirare ca tinerii sunt clientii cei mai fideli ai acestor cafenele in care, pentru cateva ore, se pot simti ca si cum ar fi stapanii unor feline jucause si dispuse sa le accepte mangaierile, anunta Realitatea.net