Misteriosul escadron Leonidas: unitatile nazistilor "kamikaze" din Luftwaffe. In anul 1944, conducerea militara a Japoniei a socat intreaga lume dupa ce a decis sa trimita in lupta temutii piloti sinucigasi cunoscuti astazi sub numele de Kamikaze. Insa decizia japonezilor nu a ramas deloc una singulara. La mii de kilometri de Razboiul din Asia de Sud-Est si Pacific, in mintile artizanilor militari ai celui de-al Treilea Reich a incoltit o idee similara, asa a aparut asa numitul 5th Staffel of Kampsgeschwader 200, sau escadrila Leonidas, cum mai era cunoscuta aceasta unitate speciala cu misiuni "one way only". Putin se cunoaste despre acesti razboinici fatali ai aerului. Cu toate acestea, faima escadrilei Leonidas a inspaimantat suficient Fortele Aliate intr-un moment in care acestea credeau ca razboiul cu masinaria de lupta germana era aproape castigat, noteaza Descpera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Fenomene stranii care sfideaza legile fizicii. O revista americana de stiinta a reluat si a pus in discutie cele mai misterioase fenomene, carora oamenii de stiinta nu au putut sa le dea raspunsuri. De la sferele megalitica din Costa Rica, la pietrele miscatoare din Valea Mortii sau ploaia de animale, toate sunt evenimente stranii, pentru care specialistii incearca o explicatie. Va prezentam cateva din aceste fenomene. Luminile de dinaintea cutremurului. Aceste lumini se produc inaintea unui cutremur. Se pune intrebarea daca un cutremur are legatura sau produce un adevarat uragan luminos? In anul 1966, apar primele fotografii cu aceste lumini care se produc inaintea unui cutremur din Japonia. Unii specialisti vorbesc despre activitatea electrica a rocilor, care determina aparitia acestor lumini. Cercetatorii nu au putut da explicatii stiintifice la acest fenomen. Desenele de la Nazca. Pe o suprafata de 450 de kilometri patrati, in desertul de la Nazca sunt desenate figuri de animale, plante, figuri umane. Se crede ca aceste figuri au fost realizate in perioada intre 500 i.Ch. SI 500 d.Ch., dar nimeni nu cunoaste in ce scop au fost facute. Unii cercetatori sustin ca figurile fac parte dintr-un calendar astronomic. Mai tarziu au abandonat aceasta teorie. Integral in efemeride.ro.

Un barbat din Canada a stabilit un record de piercing-uri corporale. Matthew Menczyk, un barbat in varsta de 30 de ani, din Canada, a stabilit un nou record in ceea ce priveste piercing-urile corporale, dupa ce a avut parte de 4.500 in doar opt ore. Acesta a trecut prin ore de agonie si durere, fiind intepat cu 4.500 de ace chirurgicale in brate si spate, potrivit Daily Mail. "Ne-am hotarat sa nu batem recordul, ci sa-l distrugem. A fost o zi foarte lunga, dar am reusit sa stabilim un nou record", a spus Russ Foxx, cel care a executat piercing-urile. Noul record este cu 650 de piercing-uri mai mare decat fostul. Matthew a acceptat sa fie supus la acest chin pentru o cauza nobila, de a strange bani pentru o fundatie care ajuta tinerii aflati in situatii de risc, informeaza stirileprotv.ro.

A nascut la o ora dupa ce a aflat ca e insarcinata. Katherine Kropas nu a stiu ca este insarcinata cu un copil de 4.5 kilograme pana cu o ora inainte sa nasca. Ziua de miercuri a fost una interesanta pentru tanara in varsta de 23 de ani. Ea s-a prezentat la spital cu intense dureri de spate, iar medicii nu reuseau sa identifice cauza acestora. La ecografie insa, surpriza. Tanara era insarcinata si isi aminteste faptul ca "medicii s-au uitat o data pe ecografie si m-au dus in sala de nasteri", a declarat Katherine pentru cei de la ABC News. Am aflat ca sunt insarcinata la 10.15 si la 11.06 am nascut", si-a amintit femeia. Ellie se numeste micuta in greutate de 4.5 kilograme care a venit pe lume in acea zi. Kropas a declarat ca observase faptul ca s-a ingrasat in ultimul timp, dar nu credea ca este insarcinata, scrie Click.ro.

Unul din cei mai cunoscuti scriitori din istorie nu ar fi existat. Cine a compus de fapt Iliada si Odiseea? Celebrul poet grec Homer, care este considerat autorul epopeilor Iliada si Odiseea, nu ar fi existat in realitate, in sensul ca aceste lucrari nu au fost scrise de un singur om, ci de mai multe persoane. Adam Nicolson, un istoric specializat in creatiile lui Homer, spune ca ambele epopei sunt cu o mie de ani mai vechi decat se credea initial, adica ele dateaza din jurul anului 2.000 i.e.n. Expertul spune ca aceste poeme au fost transmise prin viu grai in decursul generatiilor, fiind la inceput recitate, timp de sute de ani. Astfel, Nicolson crede ca Homer nu a fost o persoana, ci o traditie, o cultura a transmiterii poemelor. Mai multe relatari antice vorbesc despre Homer ca fiind un poet grec orb, care a trait intre anii 1.102-850 i.e.n. La scurt timp au aparut grupuri de rapsozi care ii recitau operele, acesti poeti fiind cunoscuti sub numele de homeridae, noteaza Descopera.ro.