Un roman a fost amendat in Elvetia pentru ca a iesit la plimbare cu prea putini bani la el. Un roman a fost amendat pentru ca a fost prins de politie cu o suma prea mica la el: echivalentul a 1,9 euro (aproximativ 9 lei). S-a intamplat in Elvetia. Barbatul a fost surprins in orasul Delemont avand in buzunar doar doi franci elvetieni (1,9 euro), o suma mai mica decat garantia necesara strainilor care viziteaza aceasta tara Autoritatile cantonului elvetian Jura i-au aplicat o amenda de 130 de franci (125 de euro) pentru incalcarea conditiilor de intrare pe teritoriul Elvetiei, noteaza Libertatea.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Apel socant la politie! Pisica nu i-a lasat sa intre in casa. Un barbat din Connecticut (SUA) a sunat la politie dupa ce pisica lui nu l-a mai lasat sa intre in casa timp de patru ore. Politistii i-au gasit pe el si pe sotia lui speriati, asteptand pe langa usa. Mohammed Lokman a sunat la urgente sa se planga de faptul ca pisica lui a devenit prea agresiva si nu il mai lasa sa intre in casa. Felina l-a muscat si l-a zgariat pe picior, asa ca barbatul a decis sa iasa din casa impreuna cu sotia lui, informeaza gawker.com. Dupa aproximativ patru ore de asteptat, Mohammed nu a mai rezistat si a sunat politia. Operatoarea de la sectia de urgente care i-a raspuns la telefon a fost uimita cand a auzit ca este vorba despre o pisica. Dupa ce i-a spus care este problema, operatoarea a trimis un echipaj de politie la fata locului, pentru a scoate pisica agresiva din casa si pentru a investiga ce este in neregula cu ea, informeaza Click.ro.

Cercetatorii au gasit vasele care conecteaza sistemul imunitar de creier. Contrar educatiei medicale promovate in ultimele decenii, o conexiune directa intre creier si sistemul imunitar a fost descoperita de oamenii de stiinta. Vestea s-ar putea dovedi a fi una foarte buna pentru cercetatorii care incearca sa dezvolte tratamente pentru scleroza multipla sau Alzheimer. Pare de necrezut ca dupa secole de disectie, un sistem de vase limfatice a reusit sa ramana nedetectat. Profesorul Jonathan Kipnis sustine ca exact asta s-ar fi intamplat. "Schimba in totalitate felul in care percepem interactiunea neuro-imunitara", spune Kipnis. "Am perceput-o intotdeauna ca fiind ceva ezoteric ce nu poate fi studiat. Acum putem insa sa punem intrebari legate de mecanism", a adaugat el. Scleroza multipla este un exemplu de boala in care sistemul imunitar ataca creierul, motivele fiind insa prea putin cunoscute. Oportunitatea de a studia vasele limfatice care fac legatura intre creier si sistemul imunitar ne-ar putea sa intelegem cum au loc aceste atacuri si cum le-am putea opri, scrie Descopera.ro.

Bratul crescut in laborator le da sperante oamenilor cu membre amputate. Timp de zeci de ani, protezele au fost singura solutie pentru cei care si-au pierdut o mana sau un picior, dar acestea n-au fost niciodata ca membrul original. Acest lucru s-ar putea schimba insa odata cu cresterea in laborator a primului membru artificial. In ultimele doua decenii, cercetatorii si inginerii au incercat sa conecteze protezele la nervii membrului amputat ca purtatorul sa o poata controla ca si cum ar fi membrul original. Totusi, inca nu s-a ajuns la o buna integrare a celor doua, dar s-ar putea sa nu mai fie nevoie, multumita unei reusite a cercetatorilor de la Spitalul General Massachusetts. Ceea ce ei au reusit este similar transplantului de membru, doar ca in loc sa fie necesara compatibilitatea intre donator si cel care primeste, au creat de la zero unul potrivit din punct de vedere genetic purtatorului, informeaza playtech.ro.

I-a trecut foamea imediat! Ce a gasit o gospodina intr-o conserva de rosii cumparata din supermarket. Doi soti din Birmingham, Marea Britanie, au avut parte de o surpriza cum nu se poate mai neplacuta chiar in timp ce gateau masa de pranz. Muhammad Hussain si sotia lui, Sanam, au cumparat o cutie de rosii de la supermarket, iar femeia, gravida in 7 luni, a mers in bucatarie sa pregateasca pranzul pentru pentru sotul ei si pentru copilul lor de un an si trei luni. Dupa ce a deschis cutia de rosii, femeia a inceput sa tipe si l-a alertat pe sotul ei. "Sotia mea pregatea pranzul pentru mine si pentru fiul nostru de 15 luni. Cand a deschis cutia, a inceput sa tine si m-a chemat. Printre rosii am vazut un pui de soparla. Ne-a fost frica sa nu fie mancarea otravita. Cumparasem un bax de 12 cutii si mancasem sapte din ele", a spus barbatul, potrivit The Mirror. Reprezentantii supermarketului de care a fost cumparat baxul de conserve de rosii si-au cerut scuze pentru incidentul cu pricina si au declarat ca vor face cercetari in acest caz, scrie Libertatea.ro.