Elon Musk, printre cele 116 creiere specializate in robotica care cer interzicerea ''robotilor ucigasi''.''Nu mai avem mult timp la dispozitie'. Un grup format din 100 de experti in robotica si inteligenta artifciala cer Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) sa interzica dezvoltarea si utilizarea robotilor ucigasi, acestia fiind adaugati pe o lista a armelor ce ridica ''probleme etice,'' printre acestea se afla si laserele care provoaca orbirea sau armele chimice. Mustafa Suleyman din cadrul Google si Elon Musk, CEO Tesla, sunt printre cele mai cunoscute nume care au aderat la aceasta lista formata din 116 experti care cer ONU interzicerea armelor autonome, informeaza Independent. In decembrie 2016, ONU au votat inceperea discutiilor privind viitorul utilizarii unor astfel de arme, inclusiv tancuri, drone si mitraliere autonome, potrivit descopera.ro.

O lume nebunaFoto: Colaj foto

Culmea comoditatii: Catel "plimbat" in lesa de la etajul 3, de pe balcon. Un trecator a surprins imagini incredibile in Slobozia: un catel este supravegheat si "plimbat" cu lesa de stapanul sau, aflat in balcon, la etajul 3. Nu se stie din ce motiv proprietarul nu a mai dorit sa iasa afara pentru a-si plimba animalul de companie, insa cert este ca nici catelul nu este dornic sa faca prea mare efort in aceste conditii. Acesta sta culcat si prefera sa admire peisajul din jur, potrivit stirileprotv.ro.

Dacia MD87, masina legendara a Romaniei comuniste despre care nu stiai ca a existat. Dacia Sport MD87 a fost un prototip dezvoltat in 1986 si gandit de inginerului Nicolae Cosmescu. Dacia, pana la acest model, a fost o masina clasica, inspirata dupa Renault 12, si singura la care avea acces clasa muncitoare din Romania comunista. Chiar si fara sa se fi materializat vreodata, Dacia MD87 a avut si o versiune de upgrade, cu faruri ca la Corvette si un look care sa aduca mai mult a Vest decat a Est. Daca te intrebi cum a ajuns un roman sa viseze la astfel de masini, ei bine, totul a pornit cand a iesit din tara, scrie playtech.ro.

Celebra epava USS Indianapolis, ce a jucat un rol important in timpul primelor bombardamente nucleare, a fost descoperita dupa 72 de ani de la momentul scufundarii. Cercetatorii sustin ca au localizat epava crucisatorului USS Inadianapolis, care a indeplinit un rol crucial in timpul bombardamentelor nucleare de la Hiroshima. Crucisatorul din cel de-Al Doilea Razboi Mondial a fost doborat de torpilele japoneze in timpul unei misiuni de transportare a unor componente ale bombei nucleare. In timpul misiunii, la bordul navei se aflau aproximativ 1200 de membri. Dintre acestia 900 au fost ucisi, majoritatea de rechini, iar aproximativ 300 au supravietuit, potrivit descopera.ro.

Cum a "reusit" un cuplu din Marea Britanie sa-si rateze luna de miere. Probabil pentru a marca momentul unic din viata lor, Darren Stanway, in varsta de 39 de ani, si sotia sa Nadia, in varsta de 34 de ani, au baut vin si bere in timp ce se aflau intr-un taxi, care ii ducea la aeroport. Atunci cand a aflat ca au pierdut avionul care trebuia sa-i duca in Malta, unde si-au propus sa-si petreaca luna de miere, barbatul a devenit agresiv. "Nenorocito! Este numai vina ta", sunt cuvintele cu care barbatul i s-a adresat proaspetei sale sotii, potrivit stirileprotv.ro.