"Mad" Mike Hughes, un entuziast, cascador si sustinator al teoriei pamantului plat, in varsta de 61 de ani, planuieste sa realizeze primul zbor cu racheta creata de el, cu scopul de a gasi dovezi pentru a confirma teoria pamantului plat, scrie Vice.

HotNews.roFoto: Hotnews

Costurile producerii rachetei ajung la 20.000 de dolari si sunt acoperite in totalitate de grupul Reasearch Flat Earth (o organizatie care sustine teoria pamantului plat). Sambata aceasta, Hughes se imbarca la drum in racheta construita de el, planuind sa treaca deasupra Desertului Mojave, la o viteza de aproape 800 de kilometri la ora si la o altitudine de 550 de metri.

Scopul barbatului este de a demonstra odata pentru totdeauna ca teoria pamantului plat este corecta si ca ceea ce sustin oamenii de stiinta este eronat, mentionand ca "Nu crede in stiinta" si ca "Nu exista nicio diferenta intre stiinta si stiintifico-fantastic".

Aceasta nu este prima data cand Mike Hughes incearca ceva de acest gen, iar, in 2014, acesta a testat o alta racheta proiectata de el, la o altitudine de 420 de metri. Hughes a supravietuit, dar a avut nevoie de trei zile de recuperare in urma efectelor fortelor de acceleratie.