Previziunile autorilor SF care au devenit realitate.De la fascinanta nava subacvatica descrisa de Jules Verne in romanul sau din 1870, "20 de mii de leghe sub mari", la nava spatiala imaginata de H. G. Wells in romanul sau din 1897 "Razboiul lumilor" si pana la androizii vazuti pe marele ecran in 1927 in filmul clasic "Metropolis", arta stiintifico-fantastica are o lunga istorie si vocatia de a deveni in zilele noastre din ce in ce mai putin fantastica si tot mai stiintifica, iarDigi24scrie despre unele dintre cele mai interesante vise science-fiction, care au devenit realitate.

Faze tariFoto: Colaj foto

Cum arata masina viitorului, in viziunea unui roman: merge cu aer comprimat, n-are cutie de viteze si nici suspensii. Adrian Rosca a castigat medalia de aur la UGAL Invent, un concurs international de inventica organizat la Galati de Universitatea "Dunarea de Jos", la care au participat peste 100 de inventatori. Inventia sa este o masina care foloseste drept combustibil aerul comprimat si poate dezvolta viteze extrem de mari. Denumita RosMar Hreasca, inventia va schimba modul de deplasare al autovehiculelor si motocicletelor datorita noii metode de deplasare, scrie Adevarul.

Scenariu SF aplicat in realitate: informatii adaugate in creier prin electrosocuri. O echipa de neurologi a aratat ca furnizarea de electrosocuri mici in cortexul premotor al maimutelor poate furniza, in esenta, instructiuni care le ghideaza miscarile. Cercetatorii au stimulat intai cortexul senzorial primar, dupa care s-au ocupat de cortexul vizual si cortexul auditiv si au introdus informatii in creier. Studiul ar putea deschide calea pentru o mai buna interactiune intre creier - computer si neuroproteze, informeazaPlayTech.

Animale despre care nu stiai ca sunt veninoase. Veninul este asociat, de obicei, cu intepaturile insectelor sau cu muscaturile reptilelor. Insa, aceasta substanta versatila, injectabila, este utilizata pentru atac ori in scop de aparare si de alte vietuitoare. Lorisul lent este singura primata veninoasa. Unele dintre exemplarele acestei specii au devenit vedete pe internet datorita inregistrarilor video in care sunt infatisate cu labele din fata ridicate pentru a fi ''gadilate'' la subrat. Insa acest animal procedeaza astfel pentru a se apara. De asemenea, masculii de ornitorinc detin la picioarele posterioare un set de pinteni ascutiti si isi folosesc veninul impotriva altor masculi pentru a-si apara teritoriul. Veninul este produs sezonier, potrivitDigi24.

De ce timpul trece mai repede pe masura ce imbatranim.Motivul pentru care ne amintim tineretea atat de bine este ca "e timpul pentru premiere - primele relatii sexuale, primele joburi, primele calatorii fara parinti, primele experiente cu traitul departe de acasa", a afirmat autoarea Claudia Hammond, in cartea "Time Warped". Atunci cand sirul de noutati se termina, timpul pare ca incepe sa se accelereze. O ipoteza sugereaza ca oamenii percep trecerea timpului in functie de cantitatea de informatii absorbita. Mai multe informatii, presupun un timp mai lent de procesare, deci o trecere mai lenta a timpului, potrivitPlayTech.