E oficial: din 2020 ne ducem pe Luna.Dupa misiunea din 1969, cand Neil Armstrong, Michael Collins si Buzz Aldrin au scris o fila glorioasa in istorie, agentia spatiala americana va trimite o noua misiune pe satelitul natural al Terrei. In prezenta astronautului Harrison Schmitt, care a pasit pe Luna in 1972, Donald Trump a semnat ordinul de trimitere. Cucerirea Lunii face parte dintr-un proiect mai amplu, care vizeaza trimiterea primilor colonisti pe Marte. Satelitul natural al Pamantului va fi un fel de tabara provizorie pentru cosmonauti in calatoria lor de 225 milioane de kilometri catre Planeta Rosie. Proiectul NASA este estimat la peste 5 miliarde de dolari si in finantare se va implica si miliardarul Elon Musk, scrieClick.

Faze tariFoto: Colaj foto

O anumita bautura te poate face sa te simti sexy. Persoanele care obisnuiesc sa bea alcool isi aleg bautura in functie de impresia pe care cred ca o vor lasa celorlati, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici. Oamenii de stiinta au mers mai departe cu cercetarea si au aflat ca cei care beau gin au toate sansele sa fie considerati sexy. Pe de alta parte, cei care beau 3 pahare de vin rosu se simt mai jucausi. Indiferent de ce au pahar, 3 din 5 participanti la studiu au declarat ca se se simt obositi dupa ce beau, informeaza Gustarte. Cercetarea a vrut sa scoata la iveala tipurile de emotii care apar dupa consumul a diferite tipuri de alcool si este unul dintre cele mai mari studii de acest tip realizate vreodata. Au fost colectate date de la peste 30 000 de persoane, din 21 de tari diferite, potrivitdescopera.ro.

Robotul cu cetatenie vrea sa lupte pentru drepturile femeii.La putin timp dupa ce a devenit primul robot din lume cu cetatenie, Sophia, un robot care arata ca o femei, a hotarat sa lupte pentru drepturile femeii. Robotul a primit cetatenie in cadrul conferintei Hanson Robotics din Arabia Saudita. Ironia face ca un robot care poarta cetatenia unei tari unde femeile vor avea dreptul de a conduce abia de anul viitor, doreste ca femeile sa aiba sanse egale. "Vad un salt catre valori progresive in Arabia Saudita", a spus David Handson, directorul executiv Hanson Robotics. "Sophia este o mare avocata pentru drepturile femeii, pentru drepturile tuturor fiintelor umane", noteazaPlaytech.

Ultima fita: dormi sub stele si iarna.O idee de 5 milioane de dolari! Designerul Robert Robertsson a lansat in acest an un nou concept de hotel de cinci stele, numit The Bubble. In apropiere de Reykjavik, Islanda, au fost amenajate mai multe puncte de cazare in astfel de baloane. O noapte petrecuta sub stele, intr-un pat matrimonial, in bratele sotiei sau iubitei, la o temperatura de 22 de grade Celsius, costa intre 250 si 300 de dolari. Rezervarile din acest an au fost facute in special de fotografii care vor sa surprinda spectacolul oferit de Aurora Boreala. Conform creatorului conceptului, umezeala din interior este controlata cu ajutorul unor senzori speciali. Optional clientii pot cere "o bula cu bucatarie", relateazaClick.

O noua revelatie in SUA: Jingle bells este o colinda rasista.O noua revelatie in SUA. O profesoara de la Universitatea din Boston sustine ca o colinda este racista, pentru ca "a fost creata pentru a rade de afro-americani". Profesoara de teatru de la Universitatea din Boston Kyna Hamill a facut aceste acuzatii incredibile, in scris, referindu-se la o colinda de Craciun, compusa in 1857 de James Lord Pierpont Hamill sustine ca prima oara colinda a fost cantata la un spectacol de cantareti care si-au pictat fetele negre si cere ca oamenii sa reflectze pe marginea "rolului problematic pe care il care cantecul in constructia ideii de intuneric". Profesoara spune ca celebra colinda americana este racista, pentru ca a fost interpretata, initial, in spectacol, de actori cu fetele pictate in negru, scrie Daily Mail, citat deEVZ.