1. Barbatii scunzi sunt mai agresivi si mai gelosi. Daca pana acum nu exista nicio dovada care sa sustina ideea ca oamenii scunzi sunt periculosi, cercetatorii au descoperit un asa-zis sindrom al omului scund. Cei care se afla in aceasta situatie sunt predispusi sa compenseze lipsa lor de inaltime cu actiuni de mare agresiune. Ca exemplu sunt dati Napoleon Bonaparte si Benito Mussolini. Studiul, realizat de o universitate din Olanda, a mai concluzionat si ca "majoritatea persoanelor scunde sunt mai geloase decat cele mai inalte", scrie Romantica.

2. A scapat de inchisoare pentru ca e prea gras. Salvatore Ferranti (36 de ani) a primit pedeapsa de arest la domiciliu deoarece sufera de o forma patologica de obezitate si cantareste peste 210 kilograme. Barbatul, acuzat de asociere mafiota, a fost condamnat anul trecut in august si de atunci a fost mutat din inchisoare in inchisoare, dar nu a avut loc in nici o celula. Detinutul nu putea dormi deoarece paturile erau prea mici, nu incapea pe usa de la baie si nu se simtea confortabil, sustine Libertatea.

3. Nici barbat, nici femeie. Un chinez care a castigat un premiu la un concurs de frumusete local a ramas blocat intre sexe, nefiind nici femeie, nici barbat. Organizatorii au presupus ca este femeie, insa chinezul nu trecuse decat de prima faza a operatiilor in urma carora trebuia sa devina femeie. “Apoi, clinica a dat faliment”, a povestit chinezul. El a declarat ca acum nu stie daca este barbat sau femeie si ca nici macar nu-si poate lua o slujba, intrucat nu-si poate confirma sexul, scrie Click.

4. A stat doi ani pe WC. O americanca in varsta de 35 de ani a stat in baia din locuinta iubitului ei timp de doi ani. Femeia a stat inchisa in toaleta din propria vointa. Pe parcursul celor doi ani de autosechestrare a femeii, iubitul acesteia a fost cel care ii ducea alimente si apa, ca sa nu se deshidrateze. Echipa de urgenta sosita la fata locului a gasit-o pe femeie cu muschii atrofiati, din cauza timpului indelungat cat aceasta nu s-a miscat de pe colacul wc-ului. "Era intr-o stare de nedescris. Am fost nevoiti sa folosim o parghie pentru a o scoate de acolo. Dupa chinuri indelungi, am reusit sa o dezlipim de wc, insa cu tot cu capac. Se intepenise acolo", a povestit politistul Bryan Whipple, conform Cancan.

5. Sexul - cel mai bun medicament. Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie prescrie o mica "tavaleala intre cerasafuri" ca o sanatoasa alternativa la mersul la sala. Potrivit site-ului Serviciul National de Sanatate (NHS.com), "sexul lucreaza fiecare grupa musculara, intareste inima si arde aproximativ 300 de calorii intr-o ora". NHS mai spune ca "sexercitiile" vor mari longevitatea, micsoreaza posibilitatea unor atacuri de inima, stimuleaza sistemul imunitar si intareste incheieturile, informeaza Romantica.

6. Chirie platita in natura. Criza locuintelor a creat in Franta o noua oportunitate de afaceri: sex in loc de plata chiriei, potrivit unei anchete conduse timp de sase luni de o jurnalista de la publicatia franceza „Libération“. Ea a descoperit ca in spatele unor anunturi de mica publicitate care ofereau o camera de inchiriat „gratis“ sau „in schimbul unor servicii“ se afla o intreaga retea care profita de cei mai tineri sau cei mai saraci dintre francezi. „Sex de doua ori pe luna“, „Apartament in schimbul unor servicii libertine“ sau „Caut chirias deschis la minte si in comportament“ suna unele dintre anunturi, potrivit EvZ.

7. Uitata patru zile intr-o celula. O femeie din SUA a trebuit sa-si bea propria urina, dupa ce politia a inchis-o intr-o celula si a uitat-o acolo timp de patru zile, relateaza Click. Femeia a povestit cum, simtind ca deshidratarea i-ar putea fi fatala, si-a baut propria urina si cum a dormit pe jos, cu capul pe un pantof. Ea a lovit gratiile cu mainile si picioarele si a strigat cat a putut de tare dupa ajutor, dar nimeni nu a auzit-o. In cele patru zile, centrul de detentie temporara fusese inchis, context in care strigatele ei au fost absolut inutile.

8. Militari germani acuzati de canibalism. Doi sergenti din fortele aeriene germane sunt la un pas de a ajunge in inchisoare dupa ce au fost surprinsi cum isi amestecau sangele in compozitia unei placinte cu carne. Barbatii, ale caror nume nu au fost date publicitatii si despre care se stie doar ca au 25 si, respectiv, 29 de ani, au fost filmati in timp ce pregateau ineditul preparat, iar inregistrarea a ajuns imediat pe Internet. In plus, cei doi sergenti intentionau sa produca pe scara larga un sortiment de carnati preparat cu sange recoltat de la colegi si chiar membri ai familiilor lor, scrie Cancan.

9. A mancat 25 de ani doar biscuiti. Un bucatar britanic s-a hranit timp de 25 de ani numai cu biscuiti, deoarece ii e frica de mancare. Andrew Foster, 27 de ani, a refuzat sa manance de la varsta de 18 luni. Chiar daca mama lui a incercat sa il infometeze, singura hrana acceptata au fost biscuitii. In ciuda fobiei lui, Foster este un bucatar renumit, sustine Libertatea. Delicatesele gatite de el au o savoare extraordinara, desi barbatul nu le gusta niciodata pentru a sti cat trebuie condimentate.

10. Ochelarii care iti gasesc obiectele pierdute. O echipa de cercetatori japonezi au inventat ochelarii care te ajuta sa regasesti telecomanda de la televizor, telefonul mobil ori iPodul. Proiectul, denumit Smart Goggle este foarte eficient: trebuie doar sa spui „ochelarilor” ce anume cauti si va rula in fata ochilor un mic filmulet cu ultimele secunde cand ai vazut obiectul respectiv. De ochelari este atasata o camera micuta de luat vederi, care inregistreaza tot ce vede purtatorul lor: minidispozitivul din interiorul ochelarilor identifica ce este scanat si un mic „cititor” anunta imediat ce considera computerul a fi obiectul cautat, relateaza Gandul.