Bolnavii de cancer din Ucraina, tratati cu vodca. Scandal urias in Ucraina, dupa ce o organizatie umanitara din Italia a descoperit ca din cauza saraciei medicii ii trateaza pe bolnavii de cancer cu vodca. Doctorii sustin cu tarie ca alcoolul ar micsora tumorile si ca ar minimaliza efectele chimioterapiei. Conform aceleiasi organizatii, cel mai adesea, tratamentul cu vodca le este aplicat copiilor, scrie Libertatea.

Criza a atins si bancile de sperma. In Marea Britanie, barbatii nu se mai ofera atat de usor sa fie donatori de sperma. Unul dintre motive este faptul ca, in 2005, Marea Britanie a schimbat legea care proteja identitatea donatorilor si le-a permis copiilor sa afle cine le este tatal. Totodata, oficialii au limitat numarul copiilor pe care poate sa ii faca un singur donator la 10, informeaza CBS News. “Singurele tari care par sa aiba suficienta sperma sunt Spania si SUA, care platesc, sau cele care protejeaza identitatea donatorilor. In tarile in care nu se mai practica anonimatul exista probleme”, spune Allan Pacey, membru in Societatea Britanica de Fertilitate. In 1991 in Marea Britanie erau inregistrati 503 donatori de sperma, numarul acestora scazand la 307 in 2006, informeaza Cotidianul.

Cladiri ciudate din lume. Uneori, arhitectii uita ca functia unei case e locuirea, proiectand case fascinante prin ciudatenia lor. Sunt prezente in top cladiri in forma de cos de cumparaturi, case in forma de arbori abstracti, case cu susul in jos etc. Topul a fost realizat de site-ul villageofjoy.com, pe baza materialelor colectionate de site-ul unusual-architecture.com. Arhitectura, aceasta arta a functionalitatii si normalitatii, nu face nici ea exceptie de la dinamica ce a animat arta secolului 20: suspendarea oricaror reguli, contrarierea asteptarilor. Constructii in forme de obiecte imposibile, linii geometrice inlocuite de curbe organice, ghiveciuri arhitectonice halucinante venind dinspre arhitectura naiva, ansambluri rezidentiale inspirate de deconstructia cubista a obiectelor sau constructii intoarse cu susul in jos – toate sunt prezente in acest top. Fireste, o parte dintre ele (in special cele construite pe continentul nord-american) frizeaza kitsch-ul, nefiind animate de viziunea unui concept – insa, cu toate acestea, au cu o stranie putere de fascinatie, noteaza Romania libera.

Primarul din Batman da in judecata producatorii filmului. Primarul din Batman, un oras din sud-estul Turciei a decis sa dea in judecata producatorii peliculei cu acelasi nume pentru daune aduse psihicului localnicilor. Huseyin Kalkan, primarul localitatii turce, pregateste o serie de acuzatii impotriva lui Christopher Nolan, regizorul ultimului film din celebra serie, The Dark Knight, si a studiourilor Warner Bros. Oficialul turc sustine ca numai din cauza filmului in oras au avut loc mai multe crime neelucidate, cat si numeroase acte de sinucidere in randul femeilor, pe fondul impactului psihologic pe care productia de la Hollywood l-a avut asupra locuitorilor, noteaza Libertatea.

A evadat intr-un colet postal. Conform Dailytelegraph, un detinut a reusit sa evadeze din penitenciarul in care era inchis, inghesuindu-se intr-o cutie mare ce urma sa fie trimisa prin intermediul FedEx. Traficantul de droguri, Hans Lang, in varsta de 42 de ani, s-a ascuns in uscatorul inchisorii pana cand ceilalti detinuti au terminat munca. Apoi s-a bagat printre rufe, in cutia mare de la FedEx, care a fost incarcata in camioneta de la compania de curierat. Se presupune ca detinutul a asteptat pana cand soferul a facut a doua oprire pentru a iesi din cutie. Absenta evadatului a fost remarcata abia cand soferul camionetei a vazut cutia goala, scrie Gardianul.

Pentru ca era impotent, a violat-o cu lopata. Locotenent-colonelul rus Vladimir Bezdnyakov din Ulyanovsk a fost arestat recent sub acuzatia de viol si omor. Potrivit cotidianului rus Pravda, barbatul de 41 de ani avea o relatie de doi ani cu subalterna sa, Irina S., dar fara a fi ceva serios. In noaptea in care a avut loc oribila crima era ziua femeii, care implinea 41 de ani. Dupa petrecerea de la unitate, care s-a terminat in jurul orei 22, fiecare si-a vazut de treaba. Potrivit lui Bezdnyako, sarbatorita s-a intors in biroul ei, iar el a urmat-o pentru ca avea chef sa faca sex. Cum se mai intamplase in trecut, Irina a fost de acord. Din pacate, pentru ca bause foarte mult, locotenentul nu a reusit sa aiba erectie, iar femeia a inceput sa rada de el. Mare eroare. Rusul s-a enervat si a amenintat-o ca ii arata el sex. Astfel, a luat o lopata si a inceput sa o penetreze pe femeie cu coada uneltei de gradinarit, scrie Libertatea.

Risca ani buni de inchisoare fiindca a urinat pe un politist. Un barbat in varsta de 35 de ani risca ani buni de inchisoare fiindca a condus sub influenta alcoolului si apoi a urinat pe bancheta din spate a unei masini de politie si pe ofiterul care o conducea. Conform Associated Press, barbatul a fost oprit de autoritati fiindca lovise masina pe care o conducea de un stalp, intr-o benzinarie si apoi a fugit de la locul faptei. Cand omul legii l-a tras pe dreapta pe faptas, a observat ca acesta se afla in stare de ebrietate si l-a arestat. In drum spre sectia de politie, barbatul l-a lovit pe ofiter in ceafa, apoi a inceput sa urineze pe acesta si pe bancheta din spate a masinii. Acum barbatul este acuzat de 4 infractiuni si poate face pana la 15 ani de inchisoare, informeaza Gardianul.

Animalele alunga stresul si depresia. In Marea Britanie, in SUA, dar si in alte tari, animalele de companie sunt “angajate cu acte in regula” la tot felul de institutii. Potrivit medicului veterinar Raluca Zvorasteanu, spitalele, centrele de batrani, scolile, cabinetele medicale si chiar penitenciarele apeleaza la prezenta animalelor de companie pentru ca acestea le dau oamenilor de toate varstele o stare benefica, ii scapa de stres si de starile depresive. Pentru ca aceasta terapie antistres sa dea insa roade, “pacientii” trebuie sa indeplineasca o conditie: sa iubeasca animalele. Dupa aceea, pot fi siguri ca prezenta lor le va imbunatati starea de spirit. Specialistii sustin ca, atunci cand stresul atinge cote maxime, e ideal sa petrecem un timp cat de scurt acasa, cu animalele noastre de companie, sau macar intr-un parc privindu-le in timp ce se joaca, pentru a ne relaxa. “Animalutele ne ofera un adevarat spectacol atunci cand ne intoarcem acasa si reusesc sa ne imbunatateasca imediat starea de spirit. E imposibil sa mai fim suparati sau sa ne gandim la problemele cotidiene, atunci cand prietenii nostri necuvantatori ne ofera dragostea lor cerandu-ne cel mult o mangaiere", sustine dr. veterinar Raluca Zvorasteanu, citata de Libertatea.

Amor virtual cu final la tribunal. O britanica a decis sa se desparta de sotul sau, care o „insela“ in jocul Second Life. Britanica Amy Pollard, 28 de ani, a intentat divort pe motiv ca si-a prins sotul facand sex cu o alta femeie, pe care acesta nici macar nu o cunostea fizic, in lumea virtuala Second Life (A Doua Viata), scrie „The Times“. Tanara pretinde ca al sau consort, David Pollard, 40 de ani, ar fi comis „adulter“ si ca s-ar afla la a doua „abatere“ de acest gen. Prima oara, in februarie anul trecut, ea l-a surprins pe David facand sex cu o pretinsa dama de companie, la fel de virtuala, situatie care a determinat-o sa angajeze un detectiv din Second Life pentru a determina gravitatea situatiei, scrie EVZ.