Gospodinele din Anglia tricoteaza haine pentru gaini. Impresionate de starea jalnica in care se afla gainile de la adapostul Little Hen, din Norwich, Marea Britanie, cateva gospodine bune la inima s-au gandit sa le dea o mana de ajutor sarmanelor pasari. Astfel, femeile s-au apucat sa tricoteze puloverase colorate pentru zburatoarele nervoase, ca acestea sa nu tremure de frig dupa ce si-au jumulit penele in timpul "bataliilor" la care participa zilnic. Integral in Cancan.

Japonezii au inventat fotoliul zburator. Oamenii de stiinta japonezi au dezvoltat un prototip al viitorului "scaun cu rotile" care leviteaza deasupra solului, eliminand astfel dificultatile ce apar la utilizarea rotilor. Principiul este imprumutat de la vehiculele cu perna de aer, acelasi fenomen fizic fiind aici redat de un compresor de aer amplasat sub fotoliu si care-i permite acestuia sa pluteasca in aer la cativa centimetri deasupra solului. Integral in Click.

Un cimpanzeu tinut la gradina zoologica din Rostov este alcoolic si fumator inrait. Zhora, un cimpanzeu de 26 de ani, este alcoolic si fumator inrait. Animalul, adus la gradina zoologica din Rostov in urma cu cinci ani, a fost artist de circ, dar dependenta de alcool si de tigari l-a ruinat. «Ne-am rugat de vizitatori sa nu-i dea alcool si tigari, dar a fost in zadar», a declarat Ivan Merghev directorul parcului Zoo din Rostov. Chiar daca Zhora a fost pazit de gardieni, vizitatorii au reusit sa-i arunce sticle de plastic cu bere si tigarete, scrie Click.

A suferit o criza cardiaca in timp ce fura 35 kg de branza. Un hot a incercat sa fure o roata de 35 de kilograme de branza tip parmezan, dar, descoperit de politie, a suferit o criza cardiaca si a ajuns la spital. Noaptea trecuta, barbatul, in varsta de 45 de ani, a spart vitrina unui magazin din Bologna, in care a patruns in cautare de bani. Gasind casa de bani goala, hotul a incercat sa fure o roata de parmezan. Patrunderea sa in magazin prin efractie a declansat insa alarma si astfel a intervenit politia. La sosirea fortelor de ordine, barbatul a suferit o criza cardiaca si a fost transportat la spital. Integral in Libertatea.

Ploua cu pesti in Australia, la propriu! Intamplarea neobisnuita s-a petrecut in orasul Lajamanu (Australia) atat joi cat si vineri seara, cand efectiv a plouat cu pesti de dimensiuni reduse. Orasul, situat la marginea desertului Tanami a mai trecut prin situatii similare in 2004 si in 1974 cand localnicii au crezut ca vine sfarsitul lumii, ghidati fiind de o versiune adaptata a Apocalipsei, intrucat a plouat cu pesti, in loc de broaste raioase. "Joi si vineri seara a plouat cu pesti. Erau peste tot. In prima faza oamenii au fost speriati si suprinsi de ciudatul fenomen, dar apoi au inceput sa-i culeaga, mai ales ca majoritatea erau inca vii", explica Chirstine Balmer, corespondenta de presa din Lajamanu. Integral in Click.

El e cel mai batran catel din lume. Lulu, o catelusa rasa beagle din Marea Britanie, are toate sansele sa fie recunoscuta oficial drept cel mai batran patruped din lume. Cainele a implinit saptamana trecuta 21 de ani umani, adica 147 de ani cainesti. Desi Lulu este surda, aproape oarba si schiopateaza, aceasta si-a pastrat veselia si isi insoteste stapanul chiar si la carciuma. De altfel, in opinia lui Travis Buckley, proprietarul lui Lulu, catelusa este in forma tocmai datorita acestui obicei. "Pentru ca a mers cu mine la crasma zilnic, a facut miscare, iar mintea i-a ramas sprintena", a povestit Buckley, care a inceput demersurile pentru ca animalul lui sa intre in Cartea Recordurilor. Integral in Cancan.