Prima zi de circulatie de dupa NATO, soldata cu un blocaj total, semafoare date peste cap si disparitia politistilor din intersectii, i-a facut pe unii soferi sa regrete summitul. Barem atunci presedintele Bush a cerut scuze bucurestenilor pentru neplacerile celor trei zile - in timp ce pentru balamucul cronic din Capitala nu-si cere nimeni scuze. Din contra, in loc sa ne ceara scuze, oficialii ne cer voturile - desi principalilor competitori din sondaje (PD-L 37% si PSD 25%) le-a fost extrem de greu sa ne spuna pentru cine.

Pana la urma PD-L l-a propus pe dl Vasile Blaga plimbat (pe umerii dlui Liviu Negoita) in parcul Titan: "un titan in parcul Titan", dupa cum zicea dl Berceanu. Un tiran in parcul viran, ar putea ricana PSD daca n-ar negocia in secret impartirea posturilor intre prezumtivii finalisti, respectiv Blaga primar si invinsul Mitrea viceprimar - asa cum sugera dl Madalin Voicu la tv. In ciuda listei vanturate in presa, candidatul PSD ramane un mister (pana la Comitetul Executiv de vineri) cunoscut doar de liderii partidului care l-au desemnat in sedinta secreta pe Mitrea, lucru care l-a deranjat anticipat pe Vanghelie: "nu acceptam jocurile de culise ale lui Ion Iliescu". Calm, dl Iliescu i-a refuzat si candidatura si dialogul: "prostia n-o comentez". De ce?

E atat de durabila... Dl Geoana, de exemplu, neavand candidat castigator, are idei: a cerut devansarea maririi pensiilor in cinstea alegerilor locale. Devansarea devansarii i-a surprins chiar si pe pesedisti dar dl Geoana nu s-a oprit aici: a cerut si a 13-a pensie plus ajutor de Pasti pentru pensionari. Bine-i sa guvernezi cu mana altuia! Si sa candidezi, adesea, cu candidatii altuia. La Iasi, candidatul PNL pentru Presedintia Consiliului Judetean (PCJ) este un fost candidat al PSD la primarie iar candidatul PSD pentru PCJ este, la randu-i, fost primar PNL.

Multi candidati sunt de altfel adevarate mostre de pluripartidism uninominal. Dar si de analfabetism individual: bietul Piedone care darama cantarele in piete in numele PSD candideaza acum cu ecusonul PC la o primarie de sector intrucat "ma caracterizeaza cei 12 ani de infrastructura alaturi de cetateni". Daca mai adaugam 12 ani de telefonie mobila, 12 ani de comert si cel putin 7 ani de incultura, obtinem varsta la care Piedone a primit locuinta de la primarie (fara sa aiba dreptul) pe baza unei cereri agramate unde se plangea ca locuieste gramada cu rudele "la un total 10 person". E ingramadit rau, intr-adevar!

Curentul