Dupa aprige batalii interne in care au cazut pe rand Vanghelie, Oprescu si Mitrea, ultimul candidat al PSD la Primaria Capitalei a ramas dl Cristian Diaconescu (diplomat, fost ministru al justitiei, si cel mai sobru dintre liderii partidului) care miercuri declara ferm: "eu nu sunt iepurele pe care sa-l scoti de urechi" iar vineri a iesit din palarie - motiv pentru care a fost considerat ba iepurasul de Pasti, ba mielul sacrificat de partid.

Pana si dl Mitrea i-a facut loc in fata: "Cristi, du-te tu ca esti curat". Si nu curat murdar, ca oricare altul. Cel mai tare s-a bucurat "buldogul" Blaga: "bat orice candidat al PSD, chiar si pe cel desemnat acum o ora". Cel resemnat a fost dl Oprescu care ameninta sa candideze separat: "dupa ce cazi din pom, stai si te gandesti". Daca mai ai cu ce. Solidar, Vanghelie a anuntat ca va face tandem cu dl Diaconescu - ceea ce reprezinta un handicap serios pentru soldatul de catifea al PSD.

Asadar, zarurile au fost aruncate! Sa castige cine triseaza mai bine. Daca dnii Blaga si Diaconescu au plecat spre Primaria Bucurestilor fara pic de bucurie, dl Cioroianu a plecat de la MAE prin "demisia de onoare" - desi demisia de oroare suna mai exact dupa moartea unui tanar roman nevinovat, abandonat de autoritati intr-o inchisoare din Polonia. Se spune ca premierul este cel care i-a smuls dlui Cioroianu aceasta demisie (salutata in unanimitate de-ntreaga societate) si ca tot dansul isi va asuma interimatul la Externe.

Dl Tariceanu a refuzat sa confirme preferand sa lanseze candidatii PNL printre vizitele de lucru. Aflat pe santier la o bucatica de Bechtel, premierul a sesizat imediat ca mesterii nu sunt prea utilati: "de vibrator ai auzit? Vad ca dai cu ciocanul!" - ceea ce pentru initiati a sunat foarte sexy. Premierul si-a mentinut tendinta si la defilarea electorala evocand-o pe dna Elena Udrea ca "blonda de la PD care i-a facut nenumarate servicii presedintelui". Ma rog, multi le considera deservicii. Atacat de multe ori la acest capitol, presedintele Basescu s-a laudat cu mariajul sau fericit de 33 de ani, dezmintind zvonurile despre un eventual divort. Zvonuri complet aiurea! Numai un nebun ar renunta la dna Maria Basescu, a carei eleganta si discretie reprezinta jumatatea senina si decenta a presedintelui. Cealalta jumatate e cea pe care i-o critica toata lumea. Statistic vorbind, presedintele are o jumatate buna - procent pe care adversarii sai inca nu l-au atins in niciun sondaj.

Integral in Curentul.