Cine a lipsit din tara in ultimii patru ani si ia de bune lamentarile PSD despre "regimul de dreapta" ar avea parte de o surpriza de proportii vazand "nomenclatorul" patriei. Vasazica, dl Vacaroiu (PSD) a ajuns presedintele Curtii de Conturi pe urmatorii 9 ani, dl Taracila (PSD) e presedintele interimar al Senatului, dl Sassu (PSD) e presedintele TVR, CNSAS a fost amutit, casele nationalizate s-au dat la chiriasi, dl Iliescu a fost declarat nevinovat de mineriada, dl George Maior (PSD) e seful SRI, avocatul poporului e din PSD, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, provine din PSD (ales cu sprijinul PNL) iar PSD a trecut ce legi a vrut prin Parlament si l-a suspendat pe presedintele Basescu atunci cand a vrut. Trebuie sa recunoastem ca "regimul de stanga" a dus-o bine in "regimul de dreapta".

Chiar acum PSD a primit cei mai multi bani din cele 2 miliarde pe care guvernul le-a scos din fondul de rezerva pentru consilii judetene si primarii. Daca marirea salariilor profesorilor ar duce, conform dlui Tariceanu, la o paine de 10 milioane de lei vechi, oare la cat ajunge painea premierului dupa acest H.G.? Asa ca PSD ar trebui sa-i pupe dreapta regimului pentru cadouri si sa se supere, eventual, pe regimul de dreapta din SUA care tocmai a trimis in spatiu un robot fara sa apeleze la dl Geoana care rugase NASA sa-i retina un loc in cosmos. Mai putin mediatizat, dl Marko Bela a reusit un salt lingvistic periculos: "care ar fi dauna daca copilul romanesc ar invata obligatoriu limba maghiara la scoala?".

E clar ca dlui Marko ii lasa gura apa dupa voturi dar n-ar trebui sa-si scoata limba la "copiii romanesti" fiindca nu-i corect. Cum aprovizionarea de toamna electorala e in toi, presedintele si premierul au iesit (bineinteles, separat) la targuieli unde dl Basescu a primit cadou de la un negustor branza de burduf: pesemne o aluzie la faptul ca e considerat adesea branza buna in burduf de caine. Si acum presedintele a marait un pic la ziaristi dar s-a abtinut de la jigniri. Semn ca dl Basescu a luat drumul Damascului - si se afla deja in Siria. Premierul a fost mai cheltuitor: a lasat 3 milioane in piata. Dl Tariceanu are insa sprijinul primarului general in alegeri iar primaria are ganduri verzi: cei care se casatoresc sau isi inmatriculeaza masina trebuie sa planteze un pom. Frumos! Cei care divorteaza ar trebui sa planteze doi. Evident, cei care taie copacii din parcuri si din paduri nu sunt obligati la nimic. Pot doar sa se amuze.

Curentul