Voi vota PD-L fie si numai pentru a impiedica derapajul celor deja aflati pe partiile de schi. Voi vota PD-L fie si numai pentru a refuza „votul alb“, votul stupid, recomandat de Pro Democratia, organizatia care isi calca numele in picioare.

Evident, acest articol s-ar putea aseza, de luni, in randul celor mai mioape articole scrise vreodata. Sper sa fie asa.

Vreau sa fie asa. Am convingerea ca duminica, 30 noiembrie, se joaca un lucru mare in care incap si eu, si parintii mei, si copiii dumneavoastra. Se joaca viitorul Romaniei.

Viitorul n-ar trebui sa se joace. Ar trebui sa se aleaga cu ochii bine deschisi, dar asta depinde de numarul celor care vor aparea la urna de vot. Iar numarul lor depinde de prea multe nehotarari. Refuzul a ajuns sic. Absenta e cool.

Sila de oamenii din afise si de pe buletinele de vot a capatat reputatia unui act curajos de protest.

Nu e usor sa ajungi la concluzia ca tot ce te inconjoara e neserios si ca toti cei care iti promit ceva te vor insela cumva.

Publicitate

Romania nu are si nu va avea curand o clasa politica decenta, asa cum nu are si nu va avea curand clase profesionale curate: o presa nepatata, intelectuali integri, politisti incoruptibili, judecatori care judeca, preoti care slujesc sau tarani care stau pe picioarele lor macar pana la prima carciuma.

Romania e o tara corupta, coruptia e o ocupatie de stat, iar statul e ocupatia de baza a puslamalelor. De aici sfatul pe care sunteti gata sa il urmati, cu un pic de comoditate, cu un pic de impotrivire si cu toata speranta: nu mergeti la vot! Nadejdea celor care vor sa decida

sa nu decida e ca rasunetul palmei asternute pe obrazul gras al politicienilor va chema la viata bunul-simt. S-ar putea sa fie asa, dar va fi, cu siguranta, prea tarziu. Corectia va gasi usa inchisa si PSD la putere. Prezenta PSD se va naste din absenta dumneavoastra. Palma se va intoarce direct pe obrazul si pe sperantele dumneavoastra.

Integral in Cotidianul