Inca o data FSN? Indiscutabil! Nastase va prelua Ministerul Justitiei, Vanghelie va gira Cultura, asistat de Mazare - omul nostru la Agentia pentru Romanii surprinsi de mafia in Dobrogea.

Mai mult: presedintele Basescu se va autosuspenda, dupa ce va mesteri Constitutia, pentru a legaliza al patrulea mandat al lui Iliescu. Un singur lucru va ramane neschimbat: M. Geoana va fi uns premier, va vorbi mult pe englezeste in timpul ceremoniei, iar dimineata, la trezire, se va pomeni singur, in fata sediului PSD, cu o valiza si bani de drum.

Sa presupunem, spre dezamagirea comentatorilor, ca PD-L va alcatui guvernul alaturi de PNL sau ca va porni la drum, formand un guvern minoritar. Intrebarea e: ce va face, in acest caz, presa, dupa ce onorata institutie s-a straduit cu atata cheltuiala si echidistanta reptiliana sa aduca PSD la putere? Dupa o mie de talk show-uri si doua exit-poll-uri de mare acuratete, ramane deschisa o singura cale: perseverenta.

Orice noua putere are nevoie de un service servil, iar aici presa nu deosebeste intre stanga si dreapta, atata vreme cat amandoua au ceva in palma. Nu e vorba de linii.

Ramane problema subsemnatului. Mai multa lume m-a intrebat ce fac, in caz de logodna PSD-PD-L. Robert Turcescu si-a pus intrebarea in mod televizat. Un alt comentator tv s-a intrerupt din explicatiile cu care limpezeste mersul lumii si al tenisului, pentru a detesta opiniile subsemnatului. Evident, nimeni nu s-a gandit sa ma intrebe ce cred, ca parte macra a propriului macel. Practica echidistanta. Prin urmare, lor, celor ce n-au nevoie decat de ei insisi pentru a vorbi despre altcineva, le spun: sa va imaginati bine!

Doru Buscu m-a intrebat fata in fata ce fac in eventualitatea ingemanarii executive PSD-PD-L. I-am spus: „Ma arunc de pe bloc!“. Imi mentin promisiunea, in ciuda teribilei crize imobiliare. Completez: ma arunc de pe bloc, pe cuplul Patriciu-Tariceanu, regizorii eventualei apropieri PSD-PD-L.

Integral in Cotidianul