Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a declarat, joi seara, la emisiunea "Ultimul Cuvant" difuzata de B1 TV, ca primarul Clujului, Sorin Apostu, este in acest moment suspendat din PDL, iar in cazul unei arestari preventive va fi exclus din partid.

Radu BerceanuFoto: Agerpres

Intrebat care e situatia lui Sorin Apostu, primarul Clujului si presedintele organizatiei PDL Cluj, Radu Berceanu a raspuns: "In conformitate cu statutul, domnul Apostu este suspendat si daca se va mentine arestul pe 29 de zile, atunci devine exclus", a spus Berceanu.

El a explicat ca, intre timp, a aparut si codul de conduita al PDL "care detaliaza anumite proceduri si atunci, practic, in clipa asta, domnul Apostu este suspendat din partid".

Referindu-se la noul statut al PDL, fostul ministru a explicat ca excluderea din partid, in cazul arestarii, se face in prisma unor probe destul de puternice, care stau si la baza arestarii.

"S-a mers pe ideea ca atunci cand exista o arestare sunt probe suficient de puternice, sunt lucruri mai mult decat o banuiala asa...sau un articol, o acuzatie care nu e in domeniul coruptiei", a conchis Radu Berceanu.

Raspunzand unei intrebari legate de tentatiile la care e supus un demnitar, Berceanu a spus ca cei care primesc mita, la fel ca si cei care nu primesc, sunt usor de depistat.

"Sunt tot felul de incercari, depinde si de persoana. Cei la care tentatiile astea au vreun succes si cei la care n-au succes imediat se cunoaste', a spus Berceanu.

Berceanu a precizat ca daca filiala PDL Cluj va decide, exista posibilitatea organizarii unor alegeri la Cluj.