Robert Turcescu a prezentat in editia de marti seara e emisiunii "Sub semnul intrebarii", difuzata de B1TV, un contract de prestari servicii din decembrie 2009 intre SC Media Casa Press SRL, reprezentata de Gabriela Vranceanu Firea, nou inscrisa in PSD, (in calitatea de prestator) si Oltchim (in calitate de beneficiar). Obicetul contractului de 100.000 euro era prestarea de servicii de publicitate si PR in cadrul publicatiilor si emisiunilor prestatorului: Saptamana Financiara, Financiarul, Jurnalul National, Saptamana Financiara TV-Antena 1 (toate fiind detinute de trustul Intact).

DocumentFoto: B1 TV

Potrivit B1TV, SC Media Casa Press SRL ii are printre administratori persoane fizice pe cele doua fiice ale lui Dan Voiculescu.

Contractul a fost incheiat pe 30.11.2009, a intrat in vigoare a doua zi si s-a derulat pe o perioada de peste un an, pana pe 31.12.2010. B1TV aminteste ca la data incheierii contractului Oltchim avea, pe anul respectiv, pierderi de 210 milioane lei.

Media Casa Press, societate controlata de Camelia Voiculescu in calitate de proprietar si presedinte, este parte a Intact Media Group.

Financiarul scria in aprilie 2011 ca Gabriela Vranceanu Firea a fost scoasa din actionariatul societatii Media Casa Press, unde detinea 34% din capitalul social. La momentul respectiv aceasta se retrasese doar din calitatea de asociat, păstrându-şi funcţia de administrator/director general.

Amintim ca ziarista si vedeta de televiziune Gabriela Firea, semnatara contractului amintit in calitate de director general al SC Media Casa Press SRL, si-a anuntat la sfarsitul lunii septembrie inscrierea in Partidul Social Democrat.