Invitati la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, liderul USL Crin Antonescu si primarul general Sorin Oprescu au vorbit despre alegerile parlamentare din 9 decembrie. Crin Antonescu anunta ca daca USL va castiga alegerile atunci Victor Ponta va forma guvernul.

Oprescu, Antonescu si PontaFoto: captura Antena 3

Crin Antonescu:

  • "Am pretentia ca sunt un om al nuantelor. Am pretenita ca sunt un om al compromisului politic rezonabil. Daca nu obtinem majoritatea din mandatele parlamentului presedintele va face jocurile. Daca vom castiga atunci Victor Ponta va fi premier si isi va forma guvernul.
  • Nu cauta nimeni cu lumanarea sa-l suspende pe Traian Basescu, dar daca votul poporului nu va fi respectat atunci cu siguranta il vom suspenda".
  • Anul 2013 va fi foarte greu si avem nevoie de un guvern puternic care sa aiba sustinere si care sa simta ca face lucrurile necesare in numele poporului roman. Fac un apel cat se poate de apasat la oamenii care se gandesc ca votul lor nu este important. E nevoie de fiecare vot

Victor Ponta:

  • Traian Basescu incearca doar sa ne dezbine acum. Fce ceea ce stie, dar nu va gasi cozi de topor la noi... Lumea ne-a vazut in toata aceasta perioada ca suntem mai mult decat camarazi politci, ca suntem prieteni...
  • Guvernul Ungureanu a taiat banii pentru centura Aradului, iar USL i-a lasat acolo. Noi ne-am tinut de cuvant de la lucruri mari: pensii, salarii... pana la lucruri marunte cum ar fi participarea la parada a acelei fetite nedreptatite de Basescu. Suntem vaccinati la microbul Basescu
  • Cel mai mare esec al nostru este ca nu am reusit sa-l dam afara la referendum pe Traian Basescu. A ramas atunci cu aranjamentul lui cu Curtea Constitutionala.

Sorin Oprescu:

  • Pentru mine este simplu si vreau sa inteleaga toata lumea. Eu il respect si tin la Crin Antonescu pentru ca in 2008 cand aveam nevoie de sustinere a fost in sala. In urma cu cateva zile toti trei au fost langa mine, fiecare reprezentand votul a zeci de mii de oameni. 
  • Imi doresc sa intram in normalitate. Imi doresc ca romanii toti sa vina duminica la vot, indiferent de vreme, pentru ca isi aleg viitorul. Dupa alegeri avem timp sa-l criticam pe prim-ministru, pe Oprescu, pe Antonescu, dar haideti sa terminam odata cu marasmul asta si sa intram in normalitate".
  • Chiar daca va mai fi frig afara-strazile jur ca vor fi curatate-romanii sa iasa si sa-si spuna parerea lor.
  • Eu il respect si tin la Crin Antonescu pentru pozitiile fair-play prin care viata a facut ca in momentul in care aveam mai mare nevoie de sustinere, in 2008, a fost acolo in sala. Pentru mine a contat. De asemenea, toti trei au fost langa mine. Unde sa fiu in alta parte? Greutatile dansilor sunt si ale mele

emisiunea este in desfasurare. textul se actualizeaza