Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat vineri seara, in emisiunea "Aktualitatea" difuzata de B1 TV, ca PDL nu va vota niciun guvern din care nu va face parte. Liderul democrat-liberal precizat ca va vorbi despre o posibila structura a guvernului numai daca ARD va obtine un scor de cel putin 25%. Totodata, Blaga precizat ca ARD va obtine la alegerile parlamentare un scor de peste 20%.

"Daca vom scoate un scor de 25% vom putea discuta daca vom face parte din viitorul guvern. Nu vom vota niciun guvern din care nu vom face parte", a declarat Vasile Blaga.

Intrebat daca PDL ar putea reveni in opozitie, Vasile Blaga a precizat ca acest lucru ar putea fi posibil: "oricine in opozitie se reconstruieste. Sunt absolut convins ca ne vom atinge obiectivele si vom fi la guvernare. Nu e moartea ratiunii opoziitia, dimpotriva".

"Eu am acceptat sa fiu presedintele partidului rugat de colegi intr-un moment nu foarte vesel pentru partid. Eu am spus la Conventia Nationala din 30 iunie ca va trebui sa scoatem un scor de peste la 20% si vom scoate. Vom scoate peste 20%, imi doresc un scor cat mai apropiat de 25%, undeva la 22% si as fi bucuros. Va garantez ca asa va fi si nu ma insel niciodata", a mai declarat Vasile Blaga, citat de Agerpres.

Intrebat cine ar trebui sa raspunda, din conducerea partidului, in cazul in care scorul nu va fi atins, Blaga a spus: "Toti trebuie sa platim pentru ca pana la urma partidul este mai important decat oricare dintre noi".