Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seara ca prezenta lui Klaus Iohannis in functia de prim-vicepresedinte al liberalilor ofera garantia ca in cadrul partidului nu incepe un 'mic razboi de succesiune', in cazul in care el ar ajunge la Cotroceni.

'Prezenta lui Klaus Iohannis in acea functie succesorala la o adica ne ofera garantia de care avem toti nevoie ca nu izbucneste prematur un mic razboi de succesiune. Daca lucrurile se vor intampla asa, in deplina ordine si stabilitate si cu toate formulele democratice, este o situatie de interimat in care Klaus Iohannis ar fi presedinte si un Congres dupa aceea cu considerentele pe care le vor avea vor lua o decizie', a spus Antonescu, la Realitatea Tv, potrivit Agerpres.

El a mai spus ca 'nu se impiedica cineva de Klaus Iohannis' si ca PNL este un partid foarte deschis.

'PNL este un partid care are preocuparea, daca nu obsesia de a fi reprezentat de oameni credibili', a afirmat liderul PNL.

Antonescu a fost intrebat daca aducerea primarului Sibiului in PNL nu a insemnat fiori reci pentru Rares Manescu, Daniel Chitoiu, Relu Fenechiu si Radu Stroe, in contextul in care el ar ajunge la Cotroceni.

'Acesti patru oameni, daca despre ei este vorba si numai despre ei sunt oameni care in diverse pozitii, fiecare dintre noi lucram de ani de zile cu bune, cu rele, cu calitatile noastre, cu defectele noastre, acesti oameni sunt oameni care au inteles ca partidul trebuie sa castige ca sa ai dupa aceea ce imparti - pozitii, functii, putere -, toti acesti ani puteau foarte bine in 2009 (...) sa-l sustina in continuare pe dl Tariceanu, preparandu-si ierarhiile pe langa. Au preferat o varianta cu un outsider, adica cu mine, gandind ca asta va aduce un mai mare castig partidul', a spus presedintele PNL.

Crin Antonescu a precizat ca spera ca prezenta primarului Sibiului in PNL va aduce sustinere din partea electoratului din Transilvania.

'Si eu fac parte dintre aceia care rezista tentatiei de a supralicita influenta lui Klaus Iohannis in Germania. (...) Suntem interesati si speram ca prezenta lui Klaus Iohannis sa ne aduca mai multa incredere, voturi si sustinere in Transilvania', a mentionat liberalul, precizand ca primarul Sibiului este de om de succes, cu calitati rare.

El a spus ca la aceasta discutie Iohannis a pus trei probleme, si anume ca 'nu vrea sa para mai mult decat este, nu si-a ascuns interesul pentru modul in care se va face regionalizarea si rolul pe care il va juca in PNL'.

Antonescu a aratat ca i-a propus 'cu putina speranta' in 2010 lui Klaus Iohannis sa intre in PNL. Totodata, Antonescu a spus ca a avut o singura discutie cu primarul Sibiului privind adeziunea la PNL, care s-a purtat 'fara nici un fel de negociere'.

'A fost o miscare riscanta si spectaculoasa propulsarea in functia de prim-vicepresedinte intr-un partid mare cum este PNL, care nici nu duce lipsa nici de personalitati, nici de personaje si mai cu seama nici de orgoliu', a completat liberalul, punctand ca primarul Sibiului va aduce un castig PNL, potrivit Agerpres.

El a afirmat ca este o 'copilarie' interpretarea potrivit careia l-ar fi adus in PNL pe Klaus Iohannis pentru a-l pregati pentru functia de prim-ministru.

'Vreau sa o spun inca o data deloc diplomatic si foarte sincer interpretarea conform careia Klaus Iohannis a venit asa ca in razboiul rece: stai ca am si eu arma atomica, daca voi cumva PSD-isti nu va tineti de cuvant si scoateti un alt candidat la presedintie scot eu un alt candidat la prim-ministru asta este o copilarie. Nimeni nu a gandit asta', a precizat Antonescu.

Liderul PNL a subliniat ca este prematur sa se vorbeasca de Klaus Iohannis la conducerea unei regiuni care sa cuprinda si Sibiul.

'Este putin cam devreme sa vorbim despre asta pentru ca nu stim deocamdata cate, care, ce fel de regiuni sau guvernatori sau cum ii va chema. Vorba unui confrate, guvernator este numai unul in Romania pana in 2014 - dl Basescu, dar este cert interesul lui Klaus Iohannis legat de acest subiect si de ce nu de aceasta postura', a aratat Crin Antonescu.