Dan Voiculescu a declarat pentru Antena 3 ca dosarul sau este o rusine pentru Romania, ca nu exista probe si ca este convins ca in apel decizia ii va fi favorabila.

Dan VoiculescuFoto: Captura Antena 3

"Vreau sa le spun dusmanilor mei politici ca nu le va fi usor cu mine... "Prietenul" Basescu Traian incearca de mult timp sa inchida gura Antenei 3. Ii spun ca Antena 3 nu este de vanzare indiferent de ce s-ar intampla", a declarat Voiculescu. Aplauze in studioul emisiunii "Sinteza zilei".

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu a fost condamnat, joi, la 5 ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi civile timp de trei ani dupa exacutarea pedepsei de catre Tribunalul Bucuresti in dosarul de coruptie privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Sentinta care a venit la peste 1.750 de zile de la trimiterea in judecata, nu este definitivasi poate fi atacata pe doua cai: apel si apoi recurs. Aceasta prima sentinta a fost data de Tribunalul Bucuresti dupa ce dosarul lui Voiculescu s-a plimbat de la Tribunal la Inalta Curte si invers de mai multe ori ca urmare a demisiilor repetate ale fostului lider PC din Parlament. Prejudiciul in dosar este de peste 60 de milioane de euro si va fi recuperat de la toti cei cei condamnati in dosar. Avocatul lui Voiculescu, Gheorghita Mateut a declarat ca va ataca in apel sentinta pronuntata joi de Tribunalul Bucuresti.