In cadrul unei dezbateri electorale de pe Antena 3, Catalin Predoiu, candidatul PNL la primaria Capitalei, le-a propus un "pact de dreapta pentru infrangerea PSD-ului in Bucuresti" lui Nicusor Dan (USB) si Daniel Barbu (ALDE). Predoiu le-a cerut ca, in ultima saptamana a campaniei, in functie de sondajele de opinie, sa ramana in cursa doar cel mai bine clasat candidat, iar ceilalti doi sa se retraga si sa-i acorde sprijinul acestuia.

Fragment din dezbatere:

Predoiu pentru Nicusor Dan si Daniel Barbu: Stim ca atunci cand dreapta s-a unit in Bucuresti, PSD-ul a pierdut. Sunteti de acord ca noi trei sa facem un sondaj in ultima saptamana de campanie si cel care este cel mai bine pozitionat dintre noi sa fie sprijinit de ceilalti doi?

Replica lui Nicusor Dan: Mi-e teama ca dumneavoastra nu va ascultati nici sustinatorii. Lumea s-a saturat de coruptia din PSD ca si cea a PDL-PNL. Dumneavoastra ati avut un blat cu PSD la primaria Capitalei. D-voastra nu puteti sa veniti si sa spuneti acum ca sunteti dreapta. Nicusor Dan concluzioneaza ca este singurul capabil sa invinga PSD-ul.

Daniel Barbu: Nu vad o infruntare homerica intre dreapta si stanga. Partidul meu este singurul cu o platforma explicita de centru-dreapta. Suntem singurii care avem opositie fata de guvernul Ciolos si am avertizat asupra deficientelor de democratie. Dpdv al ridicarii glasului si al apararii statului si cetateanului, nu va pot accepta propunerea.