Olivia Steer, cea mai cunoscuta activista antivaccin, a fost invitata lui Mihai Gadea la emisunea Sinteza Zilei de pe Antena 3. Steer, care isi bazeaza pozitia pe argumente invalidate stiintific, a fost invitata exact in ziua in care Ministerul Sanatatii a anuntat epidemie de rujeola din cauza nevaccinarii copiilor. Olivia Steer a transmis pe tot parcursul emisiunii o lipsa totala de incredere in sistemul medical si a vorbit, fara a fi contrazisa, despre asa-zise minciuni ale sustinatorilor vaccinarii.

Mihai Gadea si Olivia SteerFoto: captura Antena 3

UPDATE:Dupa Olivia Steer, invitat live la Gadea a fost Gabriel Oprea, care a vorbit despre cazul Gigina si despre votul din Senat care l-a aparat de DNA.

Olivia Steer a atras de curand dezaprobarea publica dupa ce a declarat ca femeile care au cancer si nu merg la doctor sa se trateze, pot sta acasa.

Important de mentionat ca in studio nu se afla nici un medic sau specialist in medicina care sa contrabalanseze argumentele Oliviei Steer.

Olivia Steer, despre cazul copiilor morti din cauza rujeolei:Vreau dovezi care sa arate ca au murit din cauza asta.

Gadea: E totusi ceva periculos in a cauta variante care nu sunt demonstrate stiintific. A nu te lupta cu cancerul, pentru ca se regenereaza este sigur?

Olivia: Eu nu sunt raspunzatoarea pentru capacitatea de intelegere a fiecaruia. In articolul de pe blog se spune ca cercetatorii studiului citat au ajuns la concluzia ca tumoarea mamara e "too little to feel". Exista posibilitatea sa apara mici erori. Nu sunt cercetator stiintific.

Olivia Steer, despre reactia oamenilor la declaratiile ei de pe blog:Nu mi se pare normal ca la argumente sa vii cu atacuri la persoana mea, familiei mea. Este un mod abject de a trata problema. In loc sa raspunzi la argument printr-un alt argument, tu ataci persoana.

Medicii care intra pe pagina mea de Facebook se exprima foarte vulgar.

"Copiii aceia au murit din cauza vaccinurilor aduse din Kazahstan si nu a branzei de la Bradet"

Olivia Steer a facut si o acuzatie grava in cazul lactatei Bradet, al carui document ar fi fost sters de pe site-ul Ministerului Sanatatii: "Ministerul Sanatatii incearca sa ma faca pe mine vinovata. Dar cu Bradetul? Copiii aceia au murit din cauza vaccinurilor aduse din Kazahstan si nu a branzei de la Badet. Erau vaccinuri insemnate cu un cod special, care aratau ca ele sunt mai mult experimentale si acele vaccinuri au fost administrate la copii. Spune documentul de la Ministerul Sanatatii, care a fost sters de pe site. Cu acele vaccinuri au fost vaccinati copiii de la Arges. De aceea au murit", a afirmat Steer.