Victor Ponta considera ca Partidul Romania Unita a facut un "gest politic inteligent" atunci cand l-a propus pentru functia de prim-ministru intr-un viitor guvern, dar a subliniat, duminica seara, intr-o emisiune la Romania Tv, ca va ramane in PSD, iar viitorul sef al Executivului va fi dat, in opinia sa, de acest partid, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Da, cred ca e un exercitiu politic inteligent, istet. In primul rand, noi despre asta ar trebui sa vorbim, nu vedeti ca nu vorbim despre Parlament, despre Guvern, despre ce ce trebuie, noi in fiecare zi suntem obligati sa vorbim despre orice altceva decat de ceea ce ar trebui sa faca viitorul Guvern. Ori, asta e datoria, nu doar a PRU, a PSD, ALDE, sa-si prezinte programul, sa spuna. Restul, asta cu nume, e o chestiune buna pentru presa, insa eu cred ca viitorul prim-ministru, daca oamenii asa vor vota, va fi dat de partidul cel mai mare si partidul cel mai mare este PSD", a declarat Victor Ponta duminica seara la Romania TV.

Intrebat daca va accepta o astfel de nominalizare, Victor Ponta a spus ca este membru PSD, iar PSD va lua deciziile in acest sens, dupa data de 11 decembrie. El a tinut sa aminteasca faptul ca PSD a decis ca nu va face alianta cu PNL, lucru pe care il considera foarte important si reprezinta "garantia de care aveam nevoie".

Victor Ponta a mai spus ca nu va pleca din PSD, ci va incerca sa-i ajute pe colegii sai sa castige cat mai multe voturi.

El a mai adaugat ca va candida pentru un nou mandat de parlamentar in judetul Gorj, dar a refuzat sa spuna daca va accepta dupa alegeri si alte functii.

Presedintele PRU, Bogdan Diaconu, a anuntat duminica propunerile formatiunii pentru Guvernul pe care intentioneaza sa-l alcatuiasca dupa alegerile din decembrie, premierul sustinut fiind Victor Ponta.

"Partidul Romania Unita a fost primul si singurul partid care a facut public planul si masurile de guvernare precum si numele premierului sustinut de PRU!", a scris Diaconu pe Facebook.

Potrivit acestuia premierul propus este Victor Ponta, din componenta Guvernului sustinut de PRU urmand sa faca parte Bogdan Diaconu la Ministerul Afacerilor Interne; Daniel Savu, la Ministerul Apararii Nationale; Camelia Khraibani, Ministerul Sanatatii si Mihai Sturzu la Ministerul Culturii.

In componenta guvernului propus de PRU s-ar mai afla la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor - Ionut Goidescu, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Gheorghe Saghian, Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala - Sebastian Ghita, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice - Ion Eparu, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice - Mirel Palada, Ministerul Transporturilor - Andrei Piticas si Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri - Ioan Axente.

PRU ii mai sustine la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pe Ionut Savoiu, la Ministerul Justitiei pe Dumitru Badragan, Ministerul Finantelor Publice - Mihai Precup, Ministerul Fondurilor Europene - Critina Itcus si Ministrul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni - Sarmiza Andronic.