Jurnalistul Alexandru Cautis (fost Kamizake si invitat semi-permanent la Realitatea Tv), care a anuntat pe contul sau de Facebook ca va candida la alegerile parlamentare pe listele PSD Constanta, a fost pus la zid, luni seara, in emisiunea "Jocuri de putere" realizata de Rares Bogdan, unde a fost mult timp invitat semi-permanent. Pe parcursul emisiunii, Rares Bogdan a ridicat de mai multe ori tonul, tipand la fostul sau coleg ca a ales sa intre in "cea mai corupta filiala PSD". "Ati intrat in cea mai corupta filiala a PSD-ului, unde ati luptat timp de 10 ani cu hotiile lui Mazare. Cu coruptul absolut de la Teldrum, cu Fagadau, omul care trebuia scos din Primarie si bagat in duba!" "Telespectatorii 'Jocuri de putere' v-au iubit si au avut incredere in dumneavoastra. Dumneavoastra, in acest moment, ati mictionat pe increderea lor", i-a strigat Rares Bogdan lui Alex Cautis.

Alex Cautis la Realitatea TvFoto: Captura Realitatea TV

Pe tot parcursul emisiunii, Cautis a lasat sa se inteleaga ca se va afla pe lista de candidati a PSD Constanta, cu toate ca presedintele partidului, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, la Antena 3, ca ziaristul nu se afla pe listele de candidati ale partidului. "Nici dl. Cautis, nici dna Lavinia Sandru. Am vazut si eu ca se da ca stire (...) Listele le semnez eu si grila este foarte dura", a spus Dragnea.

Cautis a sustinut, pe parcursul emisiunii, ca "a dat curs unei porniri interioare" si ca "spera sa faca mai mult". El a afirmat si ca fostii candidati de pe lista lui Radu Mazare au migrat la PRU, iar PSD Constanta are acum alti candidati.

"Ai stat la mine in emisiuni si eu te-am crezut mult mai onest decat multi jurnalisti. Ce sa cauti in PSD Constanta?", a intrebat realizatorul "Jocuri de putere".

Rares Bogdan a motivat ca "e supararea unui om care tine la tine, am facut 300 de emisiuni impreuna."

Prezent in emisiune, Oreste Teodorescu a tinut sa ii faca " o confidenta prietenului meu Alexandru Cautis": "Cand am aflat despre decizia ta, am vrut foarte rapid sa scriu un articol dur, s-ar fi intitulat asa: 'De la puie Monta la cuie Mautis'."

Rares Bogdan a inceput emisiunea ironizandu-l pe Cautis:"Ati venit aici cu tricoul de marinar. In PSD nu o sa va mai lase cu tricou de marinar, domnule Cautis, o sa va dea un tricou rosu." "O sa va uimesc, totusi eu sunt un om liber si acela se numeste un partid democrat (PSD - n.red.)", a replicat Cautis. "Parerea dumneavoastra ca e democrat", i-a raspuns Rares Bogdan.

Rares Bogdan a continuat spunand ca "Eu va spun un lucru: Alexandru Cautis va fi lasat sa vorbeasca in aceasta emisiune pentru ca a facut foarte multe lucruri grozave, din punctul meu de vedere, pentru ceea ce am inteles noi prin democratie. Dar asta seara ne vom desparti: dansul merge spre un partid retrograd si spre o clasa politica retrograda, noi ramanem pe baricade. dansul merge spre cei pe care i-a criticat, crezand, spune dansul, ca ii va putea schimba din interior, noi ramanem alaturi de dumneavoastra, desconsiderand total clasa politica care timp de 26 de ani a facut zob aceasta tara. Daca Alexandru Cautis mergea la USR - nu ca Clotilde, Cosette si Nicusor am intelege ce vrea de la tara - dar par ca vor ceva. Inca nu au explicat dansii foarte clar ce vor. Daca mergea la Alianta Noastra a domnului Marian Munteanu, daca mergea la PMP, sau la PNL. Dar sa mergi la PSD, puteam intelege daca mergea la PSD Diaspora... Dar sa mergi in fieful hotiei absolute, unde trebuiau ridicati din sediul de partid toti: de la Stroe, la Fagadau, impreuna cu Mazare, Strutinschi, Nicusor Constantinescu. Luati toti, bagati in dube, pentru ca au terorizat unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei timp de 15 ani, in cardasie directa cu Elena Udrea si Traian Basescu si cu un noncombat total al PNL in zona."

"Va multumesc pentru aceasta infierare comunista", a raspuns Cautis.

"Nu e o infierare comunista, este parerea mea. Si v-am spus ca tot prietenul meu ramaneti, dar nu va inteleg", a fost raspunsul lui Rares Bogdan.

Intrebat de Rares Bogdan cum de a decis sa candideze tocmai in filiala PSD pe care a criticat-o in anchetele sale, Alexandru Cautis a raspuns: "In primul rand, eu nu intru la Constanta pentru ca este fieful lui Mazare, si pentru ca trebuie sa garantez ca fieful lui Mazare va ramane asa cum a fost. Din contra. Dumneavoastra care care ma cunoasteti de cativa ani, stiti ca eu nu m-am schimbat un centimetru, desi am avut presiuni de-a lungul timpului din multe parti si nu am cedat acelor presiuni. Faptul ca dvs numiti PSD Constanta fieful lui Mazare nici macar nu este in conformitate... Mazare este marginalizat, nu mai exista, Nicusor Constantinescu este in puscarie, iar cei care erau pe listele lui Mazare au dat bir cu fugitii."

"Iar mana dreapta a lui Mazare, omul care a continuat politica desconsiderarii banului public, domnul Fagadau, este astazi primar al Constantei", a subliniat Rares Bogdan.

Alexandru Cautis a afirmat ca "Nu doar din postura de jurnalist, eu chiar m-am pregatit pentru asta, dar in tara asta, pe langa meseria de jurnalist, poti la un moment dat sa simti ca ai putea sa aduci sprijinul si in alt mod decat in a face presa. In legatura cu domnul Fagadau, un parlamentar are posibilitatea sa modeleze bugetul care priveste judetul din care face parte si 2 sa impuna un control facut de o comisie pentru cheltuirea banului respectiv."

"Ai stat la mine in emisiuni si eu te-am crezut mult mai onest decat multi jurnalisti. Ce sa cauti in PSD Constanta?", i-a strigat Rares Bogdan invitatului sau.

  • Cautis: Am voie sa dau curs unei porniri interioare?

Alexandru Cautis: "Am anuntat o candidatura pentru un judet unde am copilarit, unde am parintii. In Romania exista o segregare si o ura de clasa poate de tip comunist, culmea, de catre cei care se revendica a fi anticomunisti, indreptata catre un alt partid, care candva a avut aceasta postura de partid care, la randul lui, promova ura de clasa. Stiti foarte bine ca in comunism, daca erai considerat taranist sau intelectual, era deja o eticheta si se punea o anatema asupra ta pentru simplul motiv ca faceai parte din acel grup. Imediat dupa Revolutie, aceasta meteahna a continuat. Mai departe s-a intamplat o mutatie ciudata. Se intampla urmatorul lucru: oamenii au aceeasi meteahna ca in comunism - o ura fata de apartenenta politica a cuiva."

Rares Bogdan: "Telespectatorii 'Jocuri de putere' v-au iubit si au avut incredere in dumneavoastra. Dumneavoastra, in acest moment, ati mictionat pe increderea lor. Ati intrat in cea mai corupta filiala a PSD-ului, unde ati luptat timp de 10 ani cu hotiile lui Mazare. Cu coruptul absolut de la Teldrum, cu Fagadau, omul care trebuia scos din Primarie si bagat in duba!"

"Cei care candidau pe lista lui Mazare au fugit la PRU", a sustinut Alexandru Cautis. "Imi doresc sa ma implic in cateva proiecte si sa am un control asupra cheltuirii banilor in acel judet."

"Cu hotii hotilor din Constanta, tu intelegi ca sunt hoti? Tu i-ai facut hoti inaintea mea. Eu cred in continuare ca glumesti, m-am rugat ca tu sa glumesti, ca e o gluma perfecta facuta de un jurnalist la Kamikaze", a replicat Rares Bogdan.

Cautis a raspuns ca "Am voie sa dau curs unei porniri interioare? Am voie sa sper ca pot sa fac mai mult?"

  • Oreste: Am vrut sa scriu un articol dur, care fi intitulat 'De la puie Monta la cuie Mautis'

In emisiune a fost invitat si Oreste Teodorescu, care a tinut sa ii faca " o confidenta prietenului meu Alexandru Cautis": "Cand am aflat despre decizia ta, am vrut foarte rapid sa scriu un articol dur, s-ar fi intitulat asa: 'De la puie Monta la cuie Mautis'. Numai ca te-am sunat inainte sa scriu acest articol. Dupa ce am vorbit cu tine, n-am mai scris acest articol, dar m-a intrigat foarte tare ce mi-ai spus la telefon, si anume ca tu te simti foarte confortabil in preajma lui Felix Stroe. Vreau sa te intreb acum: Stii ceva din trecutul de dinainte de 1989 al lui Felix Stroe? In 1972, domnul Felix Stroe a fost racolat de Securitate. Stroe a primit indicativul 'Dan' si a fost insarcinat sa isi toarne colegii de liceu. Inainte de 1989, a facut parte din nomenclatura PCR."

Oreste a adaugat ca "Eu nu sunt atat de revoltat cum e Rares Bogdan, eu inteleg ca tu esti manat de un mecanism interior de a schimba ceva in politica. Dar chiar alaturi de un dinozaur cripto-comunist, director la RAJA Constanta? Cum vei putea tu sa schimbi din interior PSD Constanta daca tu te afli sub pulpana unuia dintre cei mai corupti membri ai PSD din Romania, care este Felix Stroe, directorul Raja Constanta din 2003? Eu am vrut sa adun in articolul meu tot ce ai scris tu despre Raja Constanta si sa te confrunt cu ceea ce inseamna aceasta structura incredibil de corupta si penala. Am numit fieful din Constanta al PSD, Fagadau - Felix Stroe."