Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat marti seara, la B1 TV, ca, asa cum arata pozitionarile publice, exista o "concurenta acerba" intre Tariceanu, Basescu si Dragnea pe tema anti-justitie, care are ca obiectiv care dintre ALDE, PMP si PSD va reusi sa impuna desfiintarea DNA.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vad o concurenta acerba intre domnul Tariceanu, domnul Basescu si domnul Dragnea pe partea anti-justitie. E o concurenta care are un singur obiectiv: care dintre cele trei partide "PSD, ALDE, PMP" va reusi sa impuna desfiintarea DNA. Practic e o miza pentru care joaca toate cartile in aceasta campanie electorala. Intrarea in Parlament a acestor partide asta inseamna", a declarat Gorghiu la B1Tv, precizand ca PNL este partidul care a inteles ca cei cu probleme penale trebuie sa faca un pas in lateral, citeaza Mediafax.

Referindu-se la afirmatiile copresedintelui ALDE Calin Popescu Tariceanu privind justitia, Gorghiu a spus ca discursul acestuia este unul electoral si demonstreaza teama. "Eu nu cred ca dosarele, in Romania, au vreo legatura cu alegerile. Cred insa ca are legatura cu alegerile mesajul domnului Tariceanu, anume tonul acesta alarmist si nevoia de a proteja parlamentarii de DNA in perioada de campanie. Mie imi suna a teama. (...) De ce cineva care astazi fura un mar ca sa-si hraneasca copilul nu beneficiaza de suspendarea aplicarii legii asa cum ar trebui sa beneficieze parlamentarii o luna, doua luni de zile? (...) Din punctul meu de vedere, este strict un discurs electoral, e un discurs care ar trebui sa semene frica in sufletul celor care se simt cu musca pe caciula si este un discurs care imi arata mie de ce Tariceanu si gasca n-ar trebui sa fie votati", a mai spus presedintele PNL.