Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat miercuri seara ca va participa la parada de 1 Decembrie din multime, aratand ca deciziile presedintelui Klaus Iohannis privind lista de invitati sunt cele ale unui "om mic", "prizonier al unor resentimente", scrie Mediafax.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

El a amintit la un post de televiziune ca nu se va afla la tribuna oficiala pentru ca nu a fost invitat de seful statului. "Voi fi printre oameni cu colegii mei, cu prietenii mei si cu familia mea probabil. N-am niciun fel de problema sa ma bucur cu ceilalti bucuresteni, sa admiram si o parte a paradei", a mentionat liderul Senatului.

Tariceanu a calificat decizia presedintelui Iohannis legata de lista de invitati drept "un afront adus Romaniei si romanilor".

"Eu cred ca romanii in aceasta zi trebuie sa lase deoparte resentimentele, ranchiuna personala si sa incercam sa stam cu totii impreuna. Presedintele e insa prizonierul unor resentimente pe care nu si le poate infrana si din acest motiv coboara nu numai in ochiii mei, ci - si ceea ce este cel mai important - coboara in ochiii romanilor aratand ca este un om mic", a spus copresedintele ALDE.

El l-a indemnat pe seful statului "sa se uite in oglinda" si a sustinut ca "un dosar fabricat de procurori nu inseamna ca ai probleme cu legea".

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, cu privire la criteriile care au stat la baza invitatiilor facute pentru 1 Decembrie, ca politicienii cu probleme, vinovati sau nu, trebuie sa faca un pas inapoi pana cand le rezolva.

"Este ziua nationala, o zi dedicata unor manifestari foarte vizible care vor sa sublinieze caracterul statului roman de stat unitar, stat de drept, stat european, stat membru NATO. Noi prin manifestarile de 1 decembrie nu dorim doar sa omagiem trecutul, ci si sa creionam viitorul Romaniei. Viitorul Romaniei se bazeaza pe respectarea valorilor UE, pe valorile NATO si toate acestea au un punct comun foarte punternic: statul de drept. Si atunci, cred ca este bine sa dam semnale puternice lesne de inteles si de cetateanul simplu si de diplomatul titrat ca de la varful statului se promoveaza curatenia politica", a declarat presedintele Klaus Iohannis, intrebat care au fost argumentele care au stat la baza deciziei de a nu invita persoane cu probleme penale - printre care Liviu Dragnea, Victor Ponta sau Calin Popescu-Tariceanu - la ceremoniile de 1 decembrie.