Consilierul guvernatorului Bancii Nationale, Lucian Croitoru, a declarat pentru Digi24 ca gaura de 10 miliarde de euro despre care vorbeau social-democratii nu exista.

Lucian CroitoruFoto: Hotnews

"Nu este vorba de nicio gaura, de la un an la altul bugetul nu-si transforma resursele. Noul an fiscal incepe de la 0, cu veniturile pe care le planifica sa le corecteze si cu cheltuielile pe care le planifica a le face. Deci nu exista legatura intre ele", a declarat Lucian Croitoru in emisiunea "In fata ta", pe care Digi24 urmeaza sa o difuzeze duminica.

Amintim ca presedintele PSD Liviu Dragnea vrea infiintarea unei comisii care sa ancheteze modulin care s-au facut rectificarile bugetare din august-noiembrie anul trecut de catre guvernul Ciolos, dupa ce, sustine Dragnea, ar fi depitat o "gaura" de 10 miliarde din buget.

Ulterior Dragnea a renuntat la termenul de "gaura" si a sugerat ca cele doua comisii de buget din Camera si Senat vor ancheta rectificarile pozitive operate de Guvernul Ciolos in 2016. De asemenea, el a admis ca ''gaura'' de miliarde este diferenta dintre veniturile prognozate si cele realizate.

Liderul PSD a precizat ca, in conformitate cu programarea initiala, la adoptarea bugetului pentru 2016 veniturile era estimate pe final de an la 231,1 miliarde lei, iar la sfarsitul anului veniturile au fost de 221,1 miliarde lei, mai putin cu 10 miliarde.