Presedintele PMP, Traian Basescu, considera ca Guvernul va fi nevoit sa se imprumute cel putin 40 de miliarde de lei pentru a pune in aplicare programul de guvernare, sustinand ca bugetul de stat este "photoshopat", potrivit Agerpres.

Traian Basescu la RTV (arhiva)Foto: romaniatv.net

Basescu a afirmat duminica, la Romania TV, ca programul de guvernare al PSD nu se poate pune in aplicare cu deficitul prevazut in buget, aratand ca veniturile sunt prea mici, raportat la cheltuielile pe care guvernul vrea sa le faca.

"Acest guvern a generat o stare de neincredere care se va perpetua. Or la programul pe care il are PSD-ul, chiar are nevoie de un premier extrem de credibil. De ce? Pentru ca ei vor ajunge sa imprumute multi bani. Sa nu credeti ca acest program se va face cu veniturile bugetului de stat si numai cu cele 24 de miliarde cat spun ei ca va fi deficitul. Nu. Se va face cu cel putin 40 de miliarde bani imprumutati. Bugetul este un desen photoshopat(...), exact cum se photoshopeaza manechinele, exact asa s-a photoshopat bugetul consolidat al statului. Veniturile sunt prea mici in raport cu cheltuielile pe care vor sa le faca. Deci Romania are nevoie de un guvern credibil", spune Traian Basescu.