Mihai Gadea i-a dedicat/inchinat emisiunea de luni seara primarului Capitalei Gabriela Firea. Emisiunea a inceput cu prezentarea vizitei moderatorului la Primaria Generala, unde "se munceste si totul e bine", iar directorii si angajatii au fost "surprinsi" de vizita "intempestiva".

Gadea, in vizita la FireaFoto: captura Antena 3

Firea vorbeste entuziasmata de ceea ce a pegatit pentru Paste si cum a reusit sa faca o economie de 3 milioane de lei prin reduceri de cheltuieli.

Gadea descopera "telefonul ala smecher", adica telefonul operativ si o roaga pe Firea sa il sune pe premierul Grindeanu. Ghinion insa, premierul era inca la Parlament.

Intrebata daca se gandeste sa candideze la prezidentiale, Firea a raspuns ca nu se gandeste deocamdata, poate ar mai dori un mandat in fruntea Capitalei, dar nu vrea sa petreaca atat de putin timp cu familia. Ulterior, Firea a nuantat spunand ca trebuie propusa de Dragnea:

"Pentru a deveni primar general a fost nevoie ca cineva sa ma propuna si acea persoana este presedintele PSD, Liviu Dragnea... Daca discutam un scenariu, o ipoteza de lucru, ar trebui sa se intample acelasi lucru: domnul presedinte Liviu Dragnea sa faca aceasta propunere, validata de Biroul Permanent National si de Comitetul Executiv, asta bineinteles peste doi ani de zile", a spus Firea.

Firea vorbeste despre cum a fost la manastiri in Grecia si cum s-a rugat cu lacrimi de multumire pentru ca are o asa familie. Dupa declaratia asta, Marian Munteanu cu partidul lui nu vor mai avea nici cei 2% :)

"Sunteti o tinta vie", conchide Mihai Gadea. Firea dezvaluie "in premiera" ca are casa monitorizata si "am inteles ce suntem ascultati si ce discutam in casa. Am fost in pelerinaj la Ierusalim sa ma rog si am inteles ca am fost ascultata si acolo". Acum, chiar ca Munteanu, Becali si Puric au fost dati uitarii.

Firea spune ca toate acestea se intampla fiindca a deranjat interese mari, ca sunt site-uri platite ca sa denigreze activitatile Primariei si ca nu isi imagina ca e atat de periculoasa activitatea de primar.

Haine scumpe? Saraca si cinstita. Firea spune ca nu poarta haine scumpe ci mai mult creatii romanesti, are o sora foarte talentata care face haine (Gadea e interesat si el), ba chiar poarta haine din perioada in care era prezentatoare. Firea tine postul Pastelui si mananca de la cantina RATB si nu de la Hilton.

Cum arata o dimineata pentru primarita noastra: se trezeste imediat dupa ora 5, face aproape o ora de gimnastica de recuperare fiindca are probleme la spate, isi face rugaciunile, duce in jur de 7 baietelul la gradinita, iar apoi pleaca spre Primaria Capitalei, nu inainte de a merge "incognito" la doua santiere.

Firea a avut si momente cand a vrut sa renunte. "Nu a mai fost deszapezire ca anul acesta in Bucuresti. Imi era ciuda cand auzeam ca nu s-a facut ce trebuia si imi venea sa plec si sa le zic <>", a declarat Firea.

Urmeaza intrebari din partea "celor mai credibili si mai buni jurnalisti din Romania". Facem pariu ca vorbim de Ursu, Grecu, Tudor, Badea sau Chireac?!

Punctam raspunsurile si promisiunile:

  • 20 de milioane de euro pentru repararea gropilor
  • 10 milioane de euro pentru managementul traficului. Semafoare inteligente
  • Nu imi doresc sa preiau sefia PSD, iar domnul Dragnea se bucura de toata sustinerea noastra
  • Despre o eventuala candidatura la prezidentiale: Pentru a deveni primar general a fost nevoie ca cineva sa ma propuna si acea persoana este presedintele PSD, Liviu Dragnea... Daca discutam un scenariu, o ipoteza de lucru, ar trebui sa se intample acelasi lucru: domnul presedinte Liviu Dragnea sa faca aceasta propunere, validata de Biroul Permanent National si de Comitetul Executiv, asta bineinteles peste doi ani de zile.
  • Am deblocat toate santierele care au fost inchise.
  • Badea o intreaba cate solicitari au fost pentru mitinguri si proteste. Firea spune ca au fost cateva zeci si le insira. Gadea o opreste si insista daca s-au cerut aprobari pentru protestele din Piata Victoriei. Firea spune ca nu si ca ii pare rau ca nu s-au cerut "fiindca astfel se creeaza doua categorii de bucuresteni", cei care actioneaza legal si cei care nu. "Este normal ca toti sa respectam legea ca altfel intram intr-o zona de anarhie".
  • Firea nu vrea sa impuna o taxa pe intrarea in centru fiindca ar insemna ca "sa-i pedepsesti pe cei saraci".
  • Sunt sanse reale ca Centura Capitalei sa revina in administrarea Primariei Capitalei. Pentru noi, ea este un obiectiv prioritar. Aceasta e problema, ca nu avem centura.
  • Despre scandalul Ponta-Dragnea. Sunt trista ca s-a ajuns la acest moment cand Victor are o anumita neliniste, ca nu se mai regaseste in echipa noastra... Victor ii ajut acum pe adversarii nostri dandu-le munitie.
  • As spune un lucru, si poate e o sintagma care va fi intoarsa pe toate fetele, dar o spun chiar din suflet, o spun prieteneste, Victor a fost un copil rasfatat al PSD si pe buna dreptate, pentru ca are calitati reale, si umane, si politice, si as vrea sa inteleaga ca acest partid i-a oferit maximum din cat se poate oferi, prin prisma politica, din partea unei formatiuni, a unei echipe dificile - fiind, totusi, cel mai important partid politic din Romania - pentru unul dintre lideri. Si el, la randul lui, sunt convinsa ca va constientiza ca are anumite responsabilitati si ca trebuie sa fie alaturi de noi. Niciodata, din punctul meu de vedere, cred ca nu va fi mai apreciat in afara PSD decat o facem noi in echipa, in familie.

Gadea aminteste ca Videanu a ramas cunoscut doar pentru borduri, Basescu pentru nimic, iar Oprescu a lasat totusi Arena Nationala, podul Basarb, "cunoscut drept podul lui Oprescu". Cu siguranta traim in lume paralele.