Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi seara la Romania TV, ca nu are "orgolii" si o va suna pe Gabriela Firea, primarul Capitalei, insa a tinut sa-i transmita ca discuta permanent cu presedinti de Consilii Judetene si primari, dar niciunul dintre acestia nu au ales sa-i spuna eventualele probleme prin intermediul televizorului, precizand ca usa lui "este deschisa pentru toata lumea", inclusiv pentru ea.

"In fiecare zi vorbesc cu foarte multi primari, cu foarte multi presedinti de Consilii Judetene, parlamentari. Am acest contact zilnic cu foarte multi alesi locali din tara noastra. Provin din administratia locala si stiu problemele cu care se confrunta cei din administratia locala. Discut cu primari sau presedinti de Consilii Judetene care nu neaparat sunt membri de partid. Sigur ca am o deschidere mult mai mare fata de colegii mei de partid, deschidere la nivel de dialog, nu de a rezolva unele sau altele. Dar niciunul dintre acesti colegi nu au ales sa-mi transmita eventualele probleme prin intermediul televizorului, pentru ca au inteles ca usa mea e deschisa pentru toata lumea, inclusiv pentru doamna Firea. Bucurestiul e foarte important pentru Romania, de aceea cred ca e mai constructiv sa discutam asezat decat la televizor", a declarat premierul.

"Apropo de orgolii, nu am niciun fel de orgolii, doar ca nu vreau decat sa urmez ce ne-a cerut presedintele partidului, Liviu Dragnea, public, ca de la aceste discutii sa ne abtinem. O s-o sun, ca nu am niciun fel de orgoliu. O sun pe doamna primar general, o respect, nu am niciun fel de problema. Ma intereseaza sa se rezolve aceste probleme pentru Bucuresti si pentru bucuresteni si nu numai", a tinut sa mentioneze seful Executivului.

In ce priveste nemultumirile exprimate de Gabriela Firea fata de modul cu care colaboreaza cu unii ministri pe proicte importante pentru Capitala, Grindeanu a spus ca pana luni, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, ii va prezenta o analiza "cu puncte tari si puncte slabe" pentru eventualul transfer al Soselei de Centura a Bucurestiului catre administratia Primariei Generale, dupa ce Gabriela Firea a cerut Guvernului trecerea ei in administrarea Primariei, precizand ca raspunsul neoficial al Executivului ar fi fost ca s-ar putea pierde fonduri europene.

"I-am cerut ministrului Transporturilor, care a avut discutii si in trecut cu administratia Primariei Capitalei sa imi prezinte punctele tari si punctele slabe in eventualul transfer al centurii Bucurestiului catre administratia Primariei Generale. Pe mine si cred ca si pe dumneavoastra putin ne intereseaza unde e - la MT sau la Primarie, ci sa se faca. Daca din acest punct de vedere reiese ca tot ceea ce au facut in ultimele 2-3 luni - in acest moment centura a intrat in linia dreapta, s-a ridicat pe SEAP, este in licitatie, un pas extrem de important. Daca aceasta schimbare de administrator va ingreuna acest proces care duce la executie, sa stiti ca nu voi fi de acord. Daca va simplifica lucrurile, sunt de acord. Nu pot sa nu spun ca in aceste luni s-au facut pasi importanti. Pana luni domnul Cuc imi va prezenta analiza cu puncte tari si puncte slabe", a sustinut seful Guvernului.

De asemenea, Grindeanu a mai precizat ca a discutat si cu ministrul Energiei, Toma Petcu, si acesta i-a spus ca au existat intalniri cu reprezentantii Primariei in mai multe randuri si ca au ajuns la un punct de vedere comun referitor la ELCEN-RADET, o alta problema semnalata de Firea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marti la Parlament, ca l-a rugat pe premierul Sorin Grindeanu sa ￯se abtina de la declaratii politice￯, dupa ce acesta a spus ca a fi premier este o "raspundere imensa" si a atras atentia ca adversarii PSD sunt in afara partidului, raspunzand astfel criticilor primarului Gabriela Firea care s-a plans ca relatia Executivului cu administratia locala este "mai proasta" decat pe vremea Cabinetului Ciolos.