Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a demarat verificari la doua dintre bancile care activeaza in Romania si nu sunt pe profit, pentru a vedea ce se intampla acolo, a declarat duminica seara, la Antena 3, premierul Mihai Tudose, potrivit Agerpres. Acesta a adaugat ca, din 36 de banci cu activitate in Romania, "18 sunt pe profit si 18 nu".

"Da, e un bun inceput, este prima luna cand au depasit planul, nu ca l-au facut, l-au si depasit. (...) Au inceput controale peste tot, si va dau un exemplu cu bancile. Avem 36 de banci active, 18 sunt pe profit si 18 nu. Eu cred ca trebuie sa le ajutam (...) poate facem o fundatie sa le dam niste bani, ca inteleg ca ei au venit aici sa ne ajute sa... nu stiu, sunt subsidiare ale Crucii Rosii sau pur si simplu au venit aici crezand ca toti suntem cu tricouri cu "fraierii nostri". ANAF-ul a inceput controlul la doua dintre ele sa vada cum si ce se intampla. Eu va spun foarte sincer si-mi asum, o sa ajungem pana a la iesi public si a spune: domne', bancile astea nu au profit, de un an, de doi, de trei, de patru, nu stiu daca este foarte "safe" sa va tineti economiile acolo. (...) Iertati-ma, e o banca, daca ea nu are profit, e pe pierdere, pai nu risca sa intre in faliment?", a precizat Mihai Tudose, intrebat daca este multumit de felul in care lucreaza ANAF dupa ce a operat schimbari la nivelul conducerii institutiei.

De asemenea, intrebat daca este "o smecherie" din partea bancilor respective si cu concursul cui s-a ajuns la aceasta situatie, premierul a raspuns: "O, da. A statului, in general".