Interesul poarta fesul. Romania Tv si Antena 3 s-au chinuit sa ne convinga ca am avut o furtuna violenta care a pus la pamant Capitala, totul pentru rating si pentru "a repera" onoarea doamnei primar Firea.

Romania TV despre furtuna din BucurestiFoto: Captura RomaniaTV

Romania TV

Andreea Cretulescu tinea in priza un reporter care ii explica sunt doi morti in Capitala, apoi a zis ca in Ilfov, pentru ca in final sa recunoasca ca nu stie exact unde au decedat cele doua persoane, dar ca e clar ca moartea a survenit ca urmare a fenomenelor extreme.

"Bucurestiul pare o zona de razboi daca ne uitam asa", spune Andreea Cretulescu. Un reporter intervine si spera sa ia "premiul gaga zilei" cu "Situatie tragica pe Iuliu Maniu unde un copac a cazut peste o masina, dar masina nu este foarte avariata".

O alta domnisoara vorbeste cu sufletul la gura si plina de emotie de pe Bulverdul Kiseleff unde a cazut un copac.

Pe burtiera titlurile se schimba rapid: "Furtuna violenta, clipe de cosmar"; "Furtuna violenta in Capitala, copaci cazuti, masini distruse"; "Furtuni de gheata, imagini cu prapadul"

Antena 3

"Furtuna a facut ravagii in Bucuresti". Pai cum altfel? "Fulgere, ploi abundente si vant puternic" si pe burtiera curg titlurile...

La Antena 3, Mihai Gadea a lasat-o pe Firea sa "se scoata" singura aproband sobru din cap doar din cand in cand. In schimb, invitatul Serban Nicolae s-a chinuit teribil, a ridicat tonul la invitati, ne-a facut inconstienti ca banalizam astfel de lucruri.

Realitatea TV

Denise Rifai si-a inceput emisiunea cu un pamflet la adresa primarului Firea pentru care a creat "codul roz" pentru dezastre produse de o ploicica. "Uraganul Gabi s-a cam pierdut cu Firea", si-a continuat show-ul Denise. E sabotata si ea de reporterii de teren ai Realitatii care se simt ca prinsi in mijlocul unui razboi: voce trepidanta, gafaieli, targedie, copaci cazuti, dezastru...". Ei nu vazusera debutul emisiunii lui Rifai.

B1 TV

Surprinzator, mai mult echilibru la reporterii B1. Desi au fost si cativa "corespondenti de razboi", relatarile nu au urmarit senzationalul. "Cod ROZ de furtuna in Bucuresti: Scoli inchise, trafic blocat, multa panica si agitatie pentru o ploaie scurta cu pagube minime"