Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat duminica seara, in emisiunea lui Mihai Gadea de la Antena 3, ca se asteapta sa fie chemat la Directia Nationala Anticoruptie, chiar daca, in opinia sa, dosarul Belina este "o ficţiune, un atac violent la adresa Guvernului". Dragnea a anuntat si ca va vota impotriva ridicarii imunitatii Rovanei Plumb, deputat PSD, pe care DNA a cerut sa o poata ancheta in dosarul Belina: "Eu unul voi vota impotriva, sa spun de pe acum, n-au decat sa tipe toti. Am dreptul acesta constitutional sa votez asa cum doresc eu si imi voi exercita acest drept."

Liviu Dragnea, la Antena 3Foto: Captura Antena 3

"Sa voteze asa cum le dicteaza constiinta, sa se uita si ei in acest dosar si sa voteze cum cred ei. Eu voi vota impotriva ridicarii imunitatii, pentru ca, v-am spus, consider ca dosarul este o fictiune", a afirmat Dragnea.

Despre Sevil Shhaideh si Rovana Plumb: "Sunt doi ministri foarte, foarte importanti, unul la Fonduri Europene si celalalt la Dezvoltare. Peste o saptamana o sa vina sa ne mai ia doi, si ne trezim ne face DNA Guvernul. Eu unul voi vota impotriva, sa spun de pe acum, n-au decat sa tipe toti. Am dreptul acesta constitutional sa votez asa cum doresc eu si imi voi exercita acest drept."

DNA a anuntat vineri ca Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, este urmarita penal pentru abuz in serviciu intr-un dosar care vizeaza trecerea "ilegala" a unor "parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private", in anul 2013, "prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice". Directia Nationala Anticoruptie cere, de asemenea, avizarea de catre Camera Deputatilor a urmaririi penale a Rovanei Plumb, deputat PSD, in acelasi dosar, a aratat DNA, intr-un comunicat.