"Ambasadorul SUA nu este jurist si cred, afirm, in deplina cunostinta de cauza, ca nu cunoaste mecanismele statului de drept din Romania, reglajul si arhitectura autoritatilor din Romania. Cred ca e greu sa integrezi o propunere de modificare intr-un context legislativ pe care nu il cunosti", a spus Tudorel Toader joi seara la Antena 3.

Tudorel Toader si Hans KlemmFoto: Ministerul Justitiei

Tudorel Toader a aratat ca a avut, in total, trei intalniri cu ambasadorul SUA la Bucuresti, intalniri care s-au desfasurat la sediul Ministerului Justitiei, la cererea Ambasadei SUA.

Statele Unite ale Americii au anumite ingrijorari fata de propunerile de modificare a legilor Justitiei si apreciaza ca acestea ar putea 'inversa' parcursul Romaniei in ceea ce priveste statul de drept, a declarat joi ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, citat de Agerpres.

'Statele Unite au anumite ingrijorari fata de propunerile Ministerului Justitiei. Mi-am exprimat aceste ingrijorari in mod privat, cu ministrul sau cu alti membri ai Guvernului, si am facut lucrul acesta public, intr-o declaratie oficiala', a afirmat Hans Klemm, care s-a aflat la Global SOF Symposium Europe.