Presedintele PSD Liviu Dragnea, a vorbit joi seara, la Romania TV, despre succesele "majore" inregistrate de guvernarea PSD si sustine ca toate sunt puse in pericol de catre atacurile permanente din ultima perioada duse impotriva PSD-ului, a sa si a oamenilor politici in general. "A crescut puterea de cumparare cu 10%, au crescut salariile, pensiile, am creat locuri de munca, avem crestere economica mare. Toate aceste atacuri pun in pericol progresul inregistrat. Eu nu stiu de unde vin atacurile... unii zic ca de la Iohannis, altii ca de la forte straine... Sa terminam odata cu condamanarile date in public, la ziare, la televiziuni...", a spus Dragnea.

Liviu DragneaFoto: Captura Antena 3

Pe burtiera sta scris: Liviu Dragnea vorbeste despre ce a indurat. Moderatoarea are intrebari una si una: "Sa vorbim despre incidentul de la Inalta Curte. Cum e posibil ca un inalt demnitar al statului sa fie agresat in acest fel?" Nimic despre "garzile de corp" ale lui Codrin Stefanescu, membri de vaza ai PSD, sau despre agresarea unui jurnalist.

Subiectele discutate, pe scurt:

  • Inspectia Judiciara- Dragnea o vrea autonoma, dar s-a balbait cand a fost intrebat ce presupune asta. O bila neagra pentru reporter ca i-a scapat.
  • Legile Justitiei- Sunt bune, iar specialistii sunt invitati in Parlament la discutii. Liderul PSD nu mai vrea sa auda "tot felul de specialisti -intre ghilimele- pe la televior care isi dau cu parerea". "Eu pana acum n-am gasit argumente, chiar daca intru in divergenta cu ministrul justitiei, ca presedintele Romaniei sa nu fie scos din aceasta procedura de numire".
  • Schimbarea conducerii parchetelor: "Pe mine nu ma deranjeaza daca raman, eu nu zic ca asta e principala problema, dar, cu tot respectul..." si urmeaza doua minute in care Dragna vorbeste despre abuzurile DNA, despre Justitie televizata, despre suferintele indurate de Dragne, omul asociat la ferma de porci cu fiul sau si care a stat o zi in arest. "Degeaba s-a dovedit ca omul e nevinovat, ca nu a fost abuz in serviciu. Cine ii va da lui inapoi cele 24 de ore din viata lui pierdute in puscarie?!"
  • TVA Split: Se discuta intens cu mediul economic, eu sunt absolut convins ca in final toti cei care sunt cinstiti si care sunt buni platnici vor fi multumiti si o vor sustine
  • Cresterea ROBOR: Liderul PSD a subliniat ca isi pune "mari sperante" in colaborarea dintre Guvern si Banca Nationala. "BNR are parghii la indemana pentru a interveni si cred ca o va face, daca nu cumva a facut-o"

Despre Legea salarizarii:

  • Continuam discutiile cu Sindicatele. Am dat peste 3 miliarde de lei in plus la salarii. Acestea cresc si nu scad (n.r. repeta acest lucru de mai multe ori la fel ca Olguta Vasilescu ieri la Antena 3)
  • Oamenilor le pot scadea veniturile, dar nu salariile. Asta trebuie sa le explice premierul protestatarilor.
  • Ei zic ca vor Lgea salarizarii dar nu vor sa mutam contributiile. Ne pare rau, dar una nu merge fara cealalalta.
  • "Protesteaza cei care au salarii marite", spune Dragnea care adauga mereu "cu tot respectul, dar...". Discurs tras la indigo cu cel al ministrului Muncii Lia Olguta Vasilescu