Varujan Vosganian a declarat in cadrul emisiunii "Stirea zilei" (Antena 3) ca situatia economica a romanilor s-a imbunatati mult si a enumerat cateva realizari: cresteri salariale medii de peste 20% in anual care vine, pensii marite cu 40% fata de anul precedent, 6 mii de euro PIB pe cap de locuitor in 2008, o mie de euro salariu mediu brut in 2015 si peste 2 mii de euro in 2020 si peste 350 de mii de locuri de munca noi.

Ministrul Economiei spune ca studiile publicate pe piata care arata ca preturile din Romania sunt mult mai mari decat cele din UE nu arata ca ar fi vorba de o degradare a puterii de cumparare a romanului. Cresterea economica se vede foarte bine in numarul de produse tot mai mare cumparate, in numarul de magazine, supermaketuri deschise, in vacantele facute in strainatate, afirma Vosganian.

Acesta a fost contrazis de deputatul PC Bogdan Pascu care spune ca preturile si inflatia au crescut mai mult decat pensiile si salariile si doar 17% dintre romani isi fac cumparaturile in supermaketuri restul mergand tot "in piete amarate ca Europa".

Intervenit telefonic in cadrul emisiunii, pesedistul Ilie Sarbu acuza PNL ca se lauda "cu initiativa lor istorica" privind marirea pensiilor uitand ca aeasta este initiativa PSD. Referitor la raportul pensionari-salariati, Sarbu spune ca acesta este in continuare deficitar deoarce PNL a omis din raport pensionarii din agricultura desi pensiile acestora au crescut in ultimii doi ani si nu se mai pot face deosebiri intre diferite categorii de pensionari.

Totusi, Ilie Sarbu spune ca actualul guvern are anumite realizari importante, cresterea pensiilor fiind una dintre acestea.