Presedintele Traian Basescu a declarat in emisiunea "Nasul" (B1 Tv) ca este constient ca-si va pierde cea mai mare parte a sustinatorilor sai care erau anti PSD dupa realizarea coalitiei de guvernare PDL-PSD.

"Cred ca acest electorat nu mai este al meu dupa ce a vazut ca am facut compromisul suprem. In 16 ani de cearta ne-am epuizat potentialul de ura", s-a scuzat presedintele care avertizeaza insa ca nu o sa fie niciodata dragoste intre el si PSD.

Seful statului a mai povestit ca a stiut tot timpul de intelegerile preelectorale dintre PSD si PNL si de strategia acestora de a anunta chiar in seara alegerilor, la ora 21:21 (ora cutremurului din '77), pe baza exit-pollurilor trucate, ca PSD si PNL s-au inteles pentru formarea noului guvern. "Am luat decizia sa anunt inainte de alegeri calendarul si sa nu incep nicio consultare cu partidele decat dupa anuntarea rezultatelor oficiale", si-a explicat presedintele strategia de combatere a intentiei pesedistilor si liberalilor.

Traian Basescu la 'Nasul'
Foto: B1 TV
"Cand am vazut ca alianta cu PSD nu este dorita de Patriciu, Voiculescu, Fenechiu, Iliescu sau Adrian Nastase mi-am dat seama ca ar putea sa mearga", a explicat ironic presedintele.

Traian Basescu a acuzat dur cele doua institute de sondare a opiniei publice care au realizat exit-pollurile, INSOMAR si CCSB, spunand ca si acestea s-au inteles sa dea castigator PSD-ul tocmai pentru a sprijini realizarea guvernului PSD-PNL.

Presedintele nu a lamurit insa episodul demisiei lui Stolojan multumindu-se sa spuna ca acesta a venit doar la el si i-a prezentat demisia fara prea multe explicatii si fara sa aiba motive.