Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a sustinut in cadrul unei "Editii speciale" de pe TVR1 ca nu avea de ce sa desecretizeze contractul cu Sterling Resources si ca nu a facut decat sa aplice legea in acest caz.

Seful PNL a repetat faptul ca el nu a facut decat sa puna un contract deja semnat din '92 in corelatie cu legea petrolului votata in 2002. Tariceanu mai sustine ca nu avea cum sa anuleze un contract perfect legal si nici cum sa majoreze redeventele pe care statul roman ar trebui sa le incaseze de pe urma exploatarii fiindca in lege se stipuleaza ca acestea nu se pot modifica inainte de 2014. Liderul liberal sustine insa ca redeventele nu sunt mici.

- "Legea spune ca ele sunt cofidentiale. De ce sa le desecretizam atunci? Dl Boc desecretizeaza toate contractele? Nu. Il desecretizeaza doar pe asta ca sa arate ca exista o problema. Regula este ca ele sunt confidentiale si doar atunci cand apare un interes public major se desecretizeaza."

- "Nu pot sa spun ca e un contract avantajos sau dezavantajos fiindca nu stim exact ce e acolo. Pana acum nu s-a extras niciun degetar de petrol. Indiferent ca e Sterling sau firma 'Ursu cu coada-n sus' va plati aceleasi redevente Romaniei. Daca acolo vor fi rezerve insemnate atunci noi vom castiga mult si ne vom asigura independenta energetica."

- "Am numarat pana acum 75 de promisiuni ale PDL din camapania electorala si pe care nu le-au onorat. Prima ar fi promisiunea ca nu va mai exista niciun pensionar cu pensie mai mica de 350 de lei. Au abandonat si masura dublarii pensiilor celor care au lucrat in agricultura. As putea sa tot enumar..."