Consilierul prezidential Cristian Preda marturiseste la RFI ca vrea o cariera lunga in politica. "Am intrat in PDL pentru ca eu cred ca inainte de a fi facuta, politica trebuie gandita. Cred ca experienta mea intelectuala, academica inainte de toate, angajamentul meu in societate imi dau un punct de plecare, de lansare intr-o asemenea actiune politica. Cred ca este timpul ca un numar important de intelectuali, inainte de toate, care au acumulat o expertiza si o experienta in campul politicii romanesti sa asume o cariera pana la capat", apreciaza politologul.

Intrebat de RFI daca nu era mai comoda postura de comentator, Cristian Preda a raspuns : "Nu toate lucrurile importante sunt comode. Sunt dispus sa cheltui energia si imaginatia, talentul, atatea cate am, in aceasta actiune politica si sper ca, la fel ca pana acum, ceea ce fac sa-mi reuseasca".

In fine, Cristian Preda spune ca a colaborat bine cu presedintele Traian Basescu, in calitatea sa de consilier prezidential. "Am considerat intotdeauna ca este o onoare sa lucrez cu un presedinte. In al doilea rand, trebuie sa va spun ca am lucrat foarte bine cu presedintele Basescu. Cred ca este o perioada in care am acumulat o experienta care-mi va fi utila", marturiseste Cristian Preda.