Catalin Macovei, seful ANI, a declarat la emisiunea "Nasul" (B1 Tv) ca s-a simti santajat de catre Sorin Rosca Stanescu in cadrul intalnirii avute cu acesta si cu Bogdan Chireac. Macovei spune ca SRS a incercat santajul pentru a obtine date concrete despre ministrii Blaga si Videanu si despre conturile acestora.

Intervenit telefonic in cadrul emisiunii, Bogdan Chireac spune ca nici el si nici Rosca Stanescu nu au facut niciun santaj, iar intrebarea care ar trebui sa se puna este cum de s-a facut aceasta inregistrare a unei convorbiri private si cum de a ajuns ea in presa.

"Eu nu am facut niciun santaj. Cataline, te-am santajat eu? (raspuns negativ n.r.) Pai vedeti?! SRS nu a cerut nimic pentru el ci a vrut doar informatii. Poate a apasat piciorul pe pedala prea mult. Ramane de discutat. Intrebarea care ar trebui sa se puna insa e cum a aparut aceasta inregistrarea intr-o Romanie democrata? Unde merge Romania in acest moment? Daca erau fapte de natura penala ar fi trebuit sa fim chemati la parchet", a declarat Bogdan Chireac.

Scandalul a pornit dupa ce ziarul Curentul a publicat stenogramele unei inregistrari audio din care rezulta ca S.R. Stanescu l-ar santaja pe seful ANI. Inregistarile audio au fost difuzate si in cadrul emisiunii amintite.

emisiunea este in desfasurare

Ziarul Curentul a intrat in posesia unei inregistrari audio despre care sustine ca ar apartine DGIPI si ar dovedi ca exista scurgeri si sustrageri din arhiva secreta a Ministerului de Interne. Potrivit Curentul, pe inregistrare apare vocea sefului ANI, Catalin Macovei, supus unui santaj de doi cunoscuti ziaristi - Bogdan Chirieac, fost redactor-sef al ziarului „Gandul“, si Sorin Rosca Stanescu, fost director general al „Ziua“. "Curentul" sustine ca tinta incercarii de santaj la adresa sefului ANI ar constitui-o decredibilizarea in prag de alegeri a ministrilor PD-L Vasile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu.

"Curentul" sustine ca cei doi jurnalisti s-ar fi folosit de un pretins imprumut nedeclarat de 100.000 de euro de la un camatar pentru a-l santaja pe seful ANI si a-i solicita documente ale Agentiei Nationale de Integritate privind conturile celor trei ministri, mai ales cele ale

ministrului interimar de Interne, Vasile Blaga.